Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Bestseller udvider markant i Taulov

Søgeord:

20. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

521 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Modekoncernen står klar med 60.000 nye kvadratmeter om knap et år.

 

Den danske modekoncern Bestseller indgår strategisk aftale med Taulov Dry Port om en markant udvidelse af virksomhedens logistikcenter i Taulov ved Fredericia, som siden starten af 2021 har været et centralt knudepunkt for selskabets danske logistikaktiviteter.

 

Med udvidelsen på 60.000 kvadratmeter nyopførte lagerenheder kan Bestseller se frem til fra foråret 2023 at udvide deres logistikcenter til en samlet lagerkapacitet på mere end 85.000 kvadratmeter. Taulov Dry Port bliver dermed et strategisk vigtigt logistikknudepunkt for modevirksomheden.

 

Med indgåelse af aftalen får Bestseller ét af Danmarks største enkeltstående logistiklejemål på over 85.000 kvadratmeter moderne højlager med central beliggenhed. Med udvidelsen ønsker Bestseller at fremtidssikre sin lagerkapacitet til yderligere vækst og samtidig at understøtte strategien om at forbedre klimaaftrykket i virksomhedens globale logistikaktiviteter.

Central beliggenhed tæt på nærmarkeder

Behovet for en effektiv logistikkæde og øgede krav til forbedring af virksomheders klimamæssige aftryk hos store retailvirksomheder har igennem de seneste par år sat sit præg på efterspørgslen efter fleksible lager- og logistikbygninger med central beliggenhed tæt på nærmarkeder.

 

Parterne bag Taulov Dry Port – PFA og ADP A/S – har igangsat den næste store etape på 60.000 kvadratmeter lagerejendomme, som opføres med et fuldskala solcelleanlæg på de kæmpemæssige tagflader. Taulov Dry Port tager dermed et stort skridt for at imødekomme markedets efterspørgsel efter klimavenlige løsninger, som kan bringe logistikbyggerier ind i en grønnere fremtid.

 

- En væsentlig del af joint-venture selskabets strategi er at opføre markedets mest fleksible, attraktive og bæredygtige lagerejendomme, som kan tilpasses behovet hos kunderne. Frem mod 2025 vil vi gennem milliardinvesteringer udvide Taulov Dry Port med flere store lager- og logistikejendomme, der udlejes som nøglefærdige lejemål. At vi allerede nu har indgået en flerårig lejeaftale på ét af Danmarks største logistiklejemål i vores nye etape, bekræfter os i, at vores lagerkoncept matcher markedets krav til beliggenhed, indretning, fleksibilitet og ønsket til en grønnere logistikkæde. Vi er utroligt glade for, at vi kan understøtte Bestsellers vækst gennem en udvidelse af deres logistik-hub i Taulov, siger Jesper Gemmer, administrerende direktør i Taulov Dry Port A/S.

En fremtidssikret supply chain

Bestsellers nye lager bliver en del af ét af Danmarks største transportknudepunkter, hvor virksomheder og transportører i området opnår nogle unikke logistiske fordele på grund af den centrale beliggenhed i forhold til motorvejsnettet og havnen i Fredericia.

 

- En velfungerende supply chain og tilstrækkelig lagerkapacitet er en forudsætning for, at vi kan lykkes med det, vi gerne vil. I Taulov Dry Port får vi en fremtidssikret lagerløsning, som har den nødvendige fleksibilitet, ligesom vi har mulighed for at understøtte en række af de skridt, vi gerne vil tage mod mere klimavenlige logistikløsninger end hidtil, siger Allan Kjærgaard, logistikdirektør i Bestseller, og fortsætter:

 

- Vores kommende lager i Taulov har en god beliggenhed i forhold til vores logistikcenter i Haderslev, og vi ser frem til allerede fra foråret 2023 at flytte ind i et moderne lager som også opføres med et 45.000 kvadratmeter stort solcelleanlæg, der forsyner vores lejemål direkte med grøn strøm, ligesom vi allerede i dag får dækket vores energiforbrug med grøn strøm fra vores ejere, Heartlands, solcellepark i Holstebro, slutter Allan Kjærgaard.

Visionært partnerskab med grønne ambitioner

Udviklingen af Taulov Dry Port har bragt de to joint-venture partnere i front i den klimafokuserede indsats. Gennem milliardinvesteringer har parterne helt fra starten i 2017 tænkt visionært og haft høje ambitioner om at udvikle markedets mest fleksible og innovative lager- og logistikbyggerier koblet til Danmarks bedst beliggende infrastruktur, der understøtter den grønne omstilling af transport- og logistiksektoren.

 

- Taulov Dry Port et godt på vej til at indfri vores høje ambitioner om at gå forrest i udviklingen af logistikejendomme i Danmark. Vores store fokus på bæredygtighed og klimahensyn i vores ejendomsinvesteringer indfries i Taulov Dry Ports store ejendomsporteføljer, hvor især den centrale beliggenhed og grønne energiløsninger imødekommer markedets krav til forbedringer af klimaaftrykket, siger Mikael Fogemann, executive director, Nordic Real Estate, PFA Pension.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk