Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

BHS tager sig af værdifuld vaccine-distribution

Søgeord:

2. marts 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

264 gange

Læses i øjeblikket af:

0

BHS Logistics skal levere millioner af Covid-19 vacciner i 2021.

 

De første cirka 10.000 vaccinedoser mod Covid-19 ankom til Danmark den 26. december, og siden er hundredtusindvis af vaccinedoser fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca kommet til landet. Det er den bornholmske transportvirksomhed BHS Logistics, der står for distributionen fra Statens Serum Institut (SSI) til de danske regioner, og i løbet af 2021 forventer de at skulle levere millioner doser af vaccinen til danskerne.

 

- Tilbage i 2018 overtog vi ansvaret for fragten af landets vacciner gennem vores gode samarbejde med Statens Serum Institut. I 2020 blev vi også udvalgt til at transportere Covid-19 prøverne fra testcentrene i hele Danmark, og nu er det så også os, der transporterer Covid-19 vaccinerne rundt i landet. Vi ser distributionen af vaccinerne som en vigtig samfundsopgave, og vi er kun glade for at kunne være med til at hjælpe og tage ansvar i disse svære tider, siger Morten Studsgaard, der er administrerende direktør i BHS Logistics.

Et naturligt valg

I 2020 leverede BHS Logistics 1,6 millioner doser influenzavaccine og afhentede 60-70.000 prøver fra landets testcentre døgnet rundt. Leveringen af Covid-19 vaccinerne fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca i 2021 løber op i millioner af doser, der hurtigst muligt skal transporteres fra SSI og ud til danskerne.

 

- Det er opgaver, vi har været gearet til på forhånd takket være vores allerede store investeringer på pharma-området. Vi har derfor hurtigt kunne få opgaven med vaccinerne ind i vores dagligdag, fordi både vores medarbejdere og materiel var klar til opgaven, og alle vores medarbejdere har gjort en særlig indsats for at få det til at lykkes, siger Morten Studsgaard.

 

Ud over selve transporten af vaccinerne har BHS Logistics også fungeret som SSI’s sparringspartner ved at rådgive om distributionsprocessen.

- Vi er rigtig glade for det vigtige og professionelle samarbejde, der gennem flere år har været mellem SSI og BHS Logistics. Det var derfor et naturligt valg at gøre brug af vores nuværende aftale til SSI’s distribution af Covid-19 vacciner. Denne opgave løftes med stor professionalisme, ansvarlighed og fleksibilitet, siger Charlott Brygger Røgild, konstitueret forsyningschef hos SSI og fortsætter:

 

- BHS Logistics ved, at håndtering og distribution af de meget vigtige Covid-19 vacciner, skal ske på en forsvarlig måde og efter alle forskrifter, hvorfor vi er trygge ved, at Covid-19 vaccinerne når sikkert frem til modtagestederne.

Transport ved lave temperaturer

Både Pfizer/Biontech vaccinen og Moderna vaccinen skal opbevares ved lave temperaturer, hvilket stiller store krav til transporten. Samtidig skal sikkerheden være helt i top, når en så værdifuld transport skal rundt i landet, og den disciplin har BHS Logistics mange års erfaring med.

 

- Vi stiller store krav til både sikkerheden og teknologien, når vi transporterer medicin og vacciner, og Covid19 vaccinen er ingen undtagelse. Vi har flere temperatursensorer i vores transporter, og vi logger temperaturen med korte mellemrum. Vi har chauffører og speditører, som har stor erfaring med opgaven, og så har vi et control tower, som er på arbejde hvert minut hele døgnet – alle årets dage, forklarer Morten Studsgaard. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk