Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blue Water leverer kanon-regnskab for 2021

Søgeord:

1. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

923 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Koncernen præsterede sidste år det tredjebedste resultat nogensinde med + 141 mio. kr. på bunden.

 

De seneste tre år har budt på stærke økonomiske resultater for Blue Water Shipping, som netop har offentliggjort regnskabet for 2021. Overskuddet for Blue Water Holding, der dækker koncernens samlede aktiviteter, blev 141 mio. kr., hvilket vækker tilfredshed hos topledelsen.

 

- Vi er tilfredse med årets resultat, da 2021 har budt på en række udfordringer for både os, branchen og vores kunder. Covid-19, kapacitetsproblemer og stigende energipriser har sat mærkbare aftryk på året, men vi har også skabt nye muligheder, og gennem vores dygtige og kompetente medarbejdere er det lykkedes at servicere vores kunder med gode og effektive transportløsninger. Vi kommer således ud af året med et flot økonomisk resultat – og endnu vigtigere med en endnu mere dedikeret organisation og et stærkere fundament for videre vækst og udvikling, siger Søren Nørgaard Thomsen, administrerende direktør i Blue Water.

Effektivisering og vækst

Toplinjen steg i 2021 med næsten 1 mia. kr. til 6,7 mia. kr. – en stigning primært forårsaget af de meget høje fragtpriser, som Blue Water forventer vil holde niveauet det meste af 2022. Årets resultat er drevet af positiv udvikling generelt i forretningsområderne, men dog især inden for Sea, Air og Energy & Projects. Sidste års overskud er cirka 50 mio. kr. mindre end i 2019 og 2020, som var rekordår for Blue Water, hvor man gennemførte meget store kontrakter i forbindelse med udvidelser af Tengiz-oliefeltet i Kasakhstan.

 

- Vores kerneforretning har de seneste år udviklet sig meget fornuftigt og solidt. Vi følger vores strategi og har fokus på konsolidering, effektivisering og vækst. Sidste år bød på opstart af nye spændende aktiviteter, der medvirkede til at løse kundernes behov – blandt andet inden for luftfragt og togtransport. Derudover udvidede vi gennem opkøb og nye lokationer i blandt andet Canada og Australien, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Stærk start på året

De første måneder af 2022 viser fine resultater og udvikling, lyder det fra selskabet. På vækstsiden er et opkøb i Guyana gennemført, flere nye lokationer rundt om i verden er på vej og topchefen forventer, at 2022 fortsat vil være positivt påvirket af højt aktivitetsniveau – især inden for Sea, Air, Reefer, Energy, Port & Projects. De høje energipriser samt krigen i Ukraine gør det dog vanskeligt at vurdere den præcise udvikling.

 

- Vores drift og strategi er trimmet til at kunne levere et fornuftigt resultat i 2022, som vi forventer bliver lidt lavere end sidste år. Vi har blandt andet fokus på, at verden stadig står over for en række udfordringer med høje energipriser, kapacitetsproblemer, krig og medfølgende sanktioner, som alt sammen påvirker vores og vores kunders forretning. I forhold til Rusland har vi sat vores aktiviteter på pause, og vi respekterer alle sanktioner, der er og vil komme i forbindelse med konflikten, siger Søren Nørgaard Thomsen.

50-års jubilæum skal fejres

Blue Waters grundlægger og bestyrelsesformand er glad for resultatet og ser frem til endnu et godt økonomisk år i 2022, men i år har han særligt fokus på 1. september, hvor Blue Water kan fejre 50-års jubilæum.

 

- De seneste tre år har givet de tre bedste økonomiske resultater for Blue Water. Det kan og skal alle i firmaet være stolte over, for det er deres daglige indsats, der gør hele forskellen. I år bliver meget speciel for mig – og alle kollegerne – da vi inviterer alle medarbejdere i Blue Water til Esbjerg i september, så vi sammen kan fejre denne store begivenhed. Det bliver ikke alle 1.700 kolleger, der kan deltage, men det er vigtigt for mig og resten af ledelsen at benytte jubilæet til at yderligere styrke fællesskab, holdånd og sammenhængskraft på tværs af hele Blue Water, siger bestyrelsesformand Kurt Skov, der også personligt kan fejre 50-års jubilæum 1. september i år.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk