Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Britisk storspeditør: Mindre kaos end ventet

Søgeord:

18. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

278 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nye importregler kører nogenlunde smidigt, lyder det fra speditionsvirksomheden Davies Turner.

 

Få dage efter et nyt sæt regler og bekendtgørelser for varer, der kommer ind i Storbritannien fra EU, trådte i kraft, siger en af Storbritanniens største speditions- og logistikvirksomheder Davies Turner, at de har vist sig at være mindre kaotiske end forudsagt, og udtrykker forsigtig optimisme om de nye omstændigheder.

 

Davies Turner driver et omfattende netværk af paneuropæiske trailertjenester til og fra Storbritannien. Selskabet har allerede håndteret hundredvis af lastbiler under den nye Goods Vehicle Movement System (GVMS) med erklæringer afgivet af virksomheden uden problemer, lyder det fra Danny Southby, chef for European Network hos Davies Turner:

 

- Selvom vi typisk ser en ret rolig start på året trafikmæssigt, ser de handlende ud til at følge de nye regler, og systemerne ser ud til at virke. På dette tidspunkt sidste år, hvor der kom nye regler for eksport til EU, var der betydelige problemer. I år er der indtil videre mindre frustrationer og lidt forvirring i forhold til GVMS, men det er en leg i forhold til januar 2021, siger han.

Virksomheden erkender, at der har været nogle begyndervanskeligheder med det nye GVMS, og at handlen generelt er langsommere i starten af året, men mener, at det især for importen er en fordel at have egne tolddepoter inden for landet og drastisk bør reducere risikoen for problemer.

 

- Ikke desto mindre har vi allerede haft et par henvendelser fra EU-baserede fødevareleverandører, som har problemer med deres sædvanlige transportudbyder, hvilket tyder på, at nogle vognmænd viger tilbage fra at transportere fødevarer, siger Danny Southby.

 

Davies Turner oplyser, at virksomheden har besluttet ikke at acceptere nogen ny forretning med fødevarer eller produkter af animalsk oprindelse, indtil det er fortroligt med, at de nye regler er faldet på plads. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk