Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Chauffører fik den kolde skulder for flyvende is

Søgeord:

16. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

310 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Is på taget af sættevogne gav gener og farlige situationer.

 

For nylig blev to lastbilchauffører dømt for at have kørt med is på taget af deres lastbilers sættevogne. Det var til gene og fare for de øvrige trafikanter, når isen faldt ned på kørebanen, vurderede politiet.

 

Første sag, der blev afgjort ved retten i Kolding, stammer fra den 30. januar 2019, hvor en 65-årig lastbilchauffør fra Letland kørte med is på taget af lastbilens sættevogn på motorvejen ved Kolding. Den 65-årige fik en betinget frakendelse af førerretten i 3 år.

 

Anden sag, der blev afgjort ved Retten i Sønderborg er fra den 1. februar i år, hvor en 45-årig chauffør fra Bulgarien ligeledes kørte med is på taget til gene for de øvrige trafikanter. Chaufføren kørte på den Sønderjyske Motorvej omkring Vojens. Den 45-årige blev idømt en bøde på 2.500 kr. og fik også en betinget frakendelse af førerretten.

Begge sager blev til, fordi bilister de pågældende dage valgte at kontakte politiet for at anmelde lastbilchaufførerne. De guidede herefter politiet til lastbilerne, som herefter fik standset chaufførerne.

 

Ingen af chaufførerne var mødt op i retten, så begge blev dømt som udeblevne. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk