Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Corona og storm blæste HHLA ud af kurs

Søgeord:

18. maj 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

190 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Flere faktorer påvirkede terminaloperatørens første kvartal.

 

I årets første kvartal var regnskaberne fra HHLA (Hamburger Hafen und Logistik) præget af såvel den verdensomspændende coronapandemi samt flere storme over Europa, der påvirkede skibsfarten.

 

I Q1 noterede den tyske containerterminaloperatør et fald i koncernomsætningen på 3,4 procent til 335,7 mio. euro.Driftsresultatet faldt 38,6 procent til 36,7 mio. euro.

 

Gennemløbet af containere faldt 3,7 procent til knap 1,8 mio. TEU. HHLA’s tre containerterminaler i Hamborg noterede tilbagegang i gennemløbet af TEU på 4,1 procent.

 

Bestyrelsesforkvinde i HHLA, Angela Titzrath:

 

- Vores forventninger til det nuværende regnskabsår var præget af optimisme, men vi er opmærksomme på, at udefrakommende forhold for vores forretning har forandret sig i et stykke tid på grund af en række faktorer. Virkningerne af stormene i foråret og den hurtige spredning af coronavirus har ikke desto mindre sat sit præg på vores økonomiske præstationer. Vi skal tilpasse os en situation, som vi aldrig har oplevet i virksomhedens historie og som vi ikke har indflydelse på. 2020 bliver et af de mest udfordrende år i HHLA’s historie. Men vi vil bruge vores erfaring til at finde veje ud af denne krise og fortsætte den succesfulde udvikling af HHLA, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com