Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dachser investerer i biogaslastbiler

Søgeord:

24. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

223 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Mere bæredygtige køretøjer til den finske flåde.

 

Fra og med i år vil Dachser Finland European Logistics – filialen i Kerava, der er ansvarlig for virksomhedens eksport-/importforretning i Finland gennem sit netværk for vejtransport – drive i alt 10 gasdrevne kortdistancelastbiler, herunder otte Volvo FE- og to Iveco Eurocargo 160EG/F-lastbiler, ud af en flåde på 15. Alle disse lastbiler kører på såkaldt komprimeret biogas (CBG).

 

Dette skridt gør det muligt for virksomheden at nå sine afhentnings- og leveringsdestinationer i Helsinki og omegn med en drastisk reduceret miljøpåvirkning. Planen er at omdanne de resterende kortdistancelastbiler til enten biogas eller el – afhængigt af teknologiske overvejelser i forhold til blandt andet lokale vejrforhold.

 

- Sammenlignet med tallene for 2019 er det lykkedes os at reducere vores CO2-udledning i de områder, hvor vi bruger lastbiler, der kører på komprimeret biogas, med i alt 70 procent, siger Tuomas Leimio, managing director for Dachser Finland European Logistics.

- For os er det især vigtigt, at vi bliver ved med at søge efter, teste og tilpasse os mere miljøvenlige transportløsninger gennem forskellige typer af teknologisk udvikling og videnskabelig innovation. Derfor har vi også investeret i disse biogasbiler – og det er vi stolte af. Det er bestemt et skridt i den rigtige retning, og det giver os mulighed for at få værdifulde erfaringer til vores videre arbejde med omlægningen, fortsætter Leimio.

 

Investeringen koordineres af Dachser Finlands samarbejdspartner vognmandsfirmaet Savon Kuljetus Oy. Brændstoffet, der består af komprimeret biogas (CBG), leveres af Gasum, der for nylig åbnede et nyt produktionsanlæg for biogas tæt på Helsinki. Chaufførerne fra Dachser er udstyret med konfigurerede brændstofkort, som udelukkende kan bruges til at købe biogas til lastbilerne.

- Samlet set har CBG vist sig at være et yderst tilfredsstillende valg til en meget begrænset investeringsomkostning. Teknologien er gennemprøvet og færdigudviklet, og de operationelle karakteristika ved køretøjerne er identiske med vores gamle dieselbiler. Dybest set er de lastbiler som alle andre, men med en drastisk reduceret miljøpåvirkning, forklarer Mika Malmivaara, Operations Manager hos Dachser Finland European Logistics.

 

Langsigtet klimastrategi

Dachser Finlands beslutning om at investere i lavemissionstransportteknologi er en del af virksomhedens langsigtede klimabeskyttelsesstrategi. Logistikleverandøren med hovedkontor i det sydlige Tyskland fører an inden for aktiv klimabeskyttelse og integrerende ansvar ved at lægge stor vægt på effektiv logistik og teknisk innovation. Samarbejdet med kunder og partnere, der også ønsker at bidrage til at skabe en positiv ændring i den globale logistiksektor ved hjælp af implementering af lav- og nulemissionsteknologi, spiller også en vigtig rolle.

Dachser har allerede lanceret et projekt med miljøvenlige leveringer til hovedstadsområder i Europa. Formålet er at reducere CO2-udslippet til nul inden udgangen af 2022 i 11 udvalgte europæiske storbyer med elektriske lastbiler og leveringscykler – og logistikleverandøren forventer at udvide projektet til at inkludere flere byer i fremtiden. Desuden ser virksomheden på brug af grøn brint som en alternativ brændstofkilde, strømliner processer gennem brug af megatrailere og digitale optimeringsværktøjer og lægger i stigende grad vægt på brug af bæredygtigt produceret elektricitet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk