Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dachser med FUSO eCanter i København

Søgeord:

31. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

157 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Logistikvirksomheden satser på miljøvenlige transporter til centrum af hovedstaden.

 

Dachser Denmark lancerer et projekt med miljøvenlige varetransporter til centrum af København inden udgangen af 2021. Med en fuldt batteridrevet FUSO eCanter-lastbil vil logistikleverandøren nedbringe sin CO2-udledning i hjertet af København. Formålet er at bidrage til København Kommunes mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden.

 

Den ambitiøse plan om at gøre leveringerne fra filialen i Hvidovre til centrum af København CO2-neutrale har længe været i støbeskeen for logistikleverandørens danske selskab. Projektet er en del af Dachsers koncept Emission-Free Delivery, som har til formål at støtte op om og videreudvikle miljøvenlig transport i flere europæiske storbyer. Med leveringen af en ny FUSO eCanter før udgangen af året – en lastbil, som er udviklet specifikt til at tage højde for de mange cyklister i København – tager man nu det første skridt i Danmark.

- Med vores nye FUSO eCanter kan vi levere bæredygtigt til vores modtagere i København, fortæller Peter Hut, General Manager for Dachser Denmarks vejtransportfilial i Hvidovre.

 

- På den måde mindsker vi støjgener og CO2-udledning – et vigtigt skridt i retning af et miljøvenligt København, når det kommer til godstransport og klimaplanen 2025.

 

Klimabeskyttelse på dagsordenen

Københavns Kommunes klimaplan 2025 fastslår blandt andet, at i 2025 skal 30-40 procent af alle tunge køretøjer, der færdes inden for kommunens grænser bruge såkaldte ”nye drivmidler”. Det indebærer et skifte fra benzin og diesel til grønnere drivmidler som el, brint og biobrændstoffer, som man forventer vil nedbringe CO2-udledningen i hovedstaden fra netop denne del af transportsektoren med omkring 10.000 ton. Dachser vil gerne bidrage til at nå dette mål, og forventningerne til projektet med miljøvenlige leveringer i hovedstaden er høje.

- Klimabeskyttelse fylder mere og mere på både vores og vores kunders dagsorden, og det er vigtigt for os at imødekomme kundernes krav til miljøvenlige transporter. Men vi arbejder ikke med færdige pakkeløsninger: I projektet får vi støtte fra vores hovedkontor, så vi kan finde frem til en løsning, der er tilpasset vores lokale behov. Næste skridt på vores rejse mod miljøvenlig transport bliver at udvide til to FUSO eCanter-lastbiler i første kvartal af 2022, afrunder General Manager Peter Hut. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com