Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dachser Nordic holder vækstkursen

Søgeord:

12. maj 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

389 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dachsers nordiske koncern kunne igen levere omsætningsrekord i 2019.

 

Dachser Nordic leverede endnu en gang omsætningsrekord i 2019. Det blev til hele 1,28 mia. kroner.

Dermed fortsætter den familieejede logistikleverandør den stime af flotte årsrapporter selskabet har leveret i flere år. Resultatet før skat blev forbedret med godt 10 procent til 52,5 mio. kroner.

 

- Vi fortsætter den positive kurve, Dachser Nordic har befundet sig på de seneste mange år og fastholder vores opbyggede momentum. Samlet set imødekommer årsregnskabet for 2019 alle vores forventninger, og selvom ingen kunne have forudset den specielle situation, vi befinder os i lige nu, udgør resultaterne fra 2019 et stabilt grundlag, som vi håber at kunne bygge videre på i 2020, siger René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic.

 

- Vi følger vores fastlagte strategi og styrker specielt vores markedsposition inden for vores kerneforretning – stykgodsdistribution i Europa. Og dermed er vi kommet et godt skridt videre i vores målsætning om at være den foretrukne stykgodspartner, udtaler René Sidor.

Generelt øget omsætning

Årsregnskaberne for 2019 viser generelt en øget omsætning for alle tre datterselskaber i Dachser Nordic: Dachser Denmark A/S, Dachser Norway AS og Dachser Sweden AB. Størst var fremgangen for det norske datterselskab, der præsterede en markant stigning både i omsætning og resultat. Med en øgning på godt 27 procent fra 18,1 millioner NOK i 2018 til godt 23,1 millioner NOK i 2019 og en sideløbende styrkelse af organisationen er Dachser Norway godt rustet til fremtiden.

 

- I Norge fortsætter vi den positive trend, vi har opbygget de seneste mange år. I 2019 har vi især haft fokus på at styrke organisationen og videreudvikle kompetencer med uddannelsesforløb og kurser, uddyber René Sidor.

- De norske resultater afspejler, at vi fortsat styrker vores markedsposition på det norske marked. Vi følger vores fastlagte strategi og vi udvikler os lønsomt og fornuftigt – og vi gør det ikke mindst organisk. Vi har endvidere styrket vores fokus på mere miljøvenlige transportløsninger i Norge, og har her i begyndelsen af året indgået en ”Næring for klima”-aftale med Oslo Kommune, tilføjer René Sidor.

 

Ny afdeling for sø- og luftfragt i Göteborg

I maj 2019 åbnede Dachser Sweden en ny afdeling for sø- og luftfragt i Göteborg – Dachsers første svenske filial inden for dette segment. Det er blandt andet et resultat af den firdobbelte resultatrekord, som det svenske datterselskab præsterede i 2018.

- 2018 gav en firdobbelt resultatrekordfremgang for Dachser Sweden, men åbningen af vores nye afdeling for Air & Sea Logistics påvirker resultatet for 2019, og vi må beregne lidt tid til at finde fodfæstet på det svenske marked for sø- og luftfragt,” forklarer René Sidor. ”Alligevel er vi kommet i mål med et godt resultat og har formået at fortsætte den lønsomme vækst, vi har opbygget. Vi har fastholdt fokus på at udvikle vores kernestykgodsprodukt, og vi har styrket vores markedsposition på det svenske marked markant.

Stabilitet i krisetider

På trods af en stærkt øget omsætning præsterede Dachser Denmark et dæmpet resultat før skat på 19,0 mio. kroner fra et resultat på godt 20,8 millioner kroner i 2018. Det skyldes en ændret omkostningsstruktur som led i en fremtidssikring – en omlægning, som kommer selskabet til gode fremover.

 

- Som familieejet logistikvirksomhed står vi for stabilitet og pålidelighed – også i krisetider, fortæller René Sidor. 

 

- Selvom den globale økonomi lige nu står svagere, formåede Dachser-koncernen at fortsætte sin vækst i 2019. Vi befinder os i en global krise og har måttet aktivere vores plan for krisestyring. Derfor må vi ligesom mange andre virksomheder revurdere vores målsætninger for 2020. Når det så er sagt, er vores netværk fuldt operationsdygtigt, og selvom volumenerne lige nu er nedadgående, fastholder vi vores daglige afgange i hele Europa. Vi disponerer vores samlede volumener sådan, at vi fortsat lever op til vores servicekrav og transittider. Vi vil fortsat være en stabil og pålidelig partner for vores kunder og samarbejdspartnere, fastslår René Sidor.

Den familieejede logistikleverandør er optimistisk med hensyn til 2020, selvom det bliver et år, der i høj grad er præget af krisetider.

 

- Vi har fokus på at levere kvalitet og et tårnhøjt serviceniveau til vores kunder, og derfor er det er uden tvivl vores 475 medarbejdere i Nordens fortjeneste, at vi har kunnet præstere disse flotte resultater, siger René Sidor.

 

- Vi arbejder fortsat på at blive den foretrukne samarbejdspartner i Norden inden for vores kerneområde – stykgodsdistribution i Europa. Vi er nået et godt stykke ad vejen i løbet af 2019 – og vi fortsætter denne kurs.

Dachser-koncernens samlede vækst

I 2019 genererede Dachsers ca. 31.000 medarbejdere fordelt på 393 filialer over hele verden en samlet nettoomsætning på 5,7 milliarder euro. I årets løb håndterede logistikudbyderen i alt 80,6 millioner forsendelser med en samlet vægt på 41 millioner tons. Dachser er repræsenteret med egne datterselskaber i 44 lande.   /Smir 

 

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk