Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danske netbutikker forventer stor vækst de næste tre år

Søgeord:

16. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

200 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Optimismen hviler på et solidt fundament, lyder det fra e-handlernes brancheorganisation.

 

Danske netbutikker har store forventninger til fremtiden.

 

Det viser FDIH’s (Foreningen af danske internethandlere) seneste analyse, hvor knap en tredjedel af virksomhedsrespondenterne svarer, at de forventer en omsætningsvækst på mindst 25 procent de næste tre år.

 

De positive forventninger vækker glæde hos FDIH, der dog ikke er overrasket over optimismen.

 

- Fremgangen i dansk e-handel har været markant og vedholdende i lang tid, så optimismen hviler på et solidt fundament. Den bliver også understøttet af forbrugernes forventninger – de regner med at skrue yderligere op for forbruget på nettet i fremtiden, siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH.

Analysen er foretaget under coronakrisen, der i høj grad har sat sit præg på dansk erhvervsliv.

- Vi kan se, at kunderne handler flere varer online, som de ikke tidligere har gjort, og samtidig kommer der nye kunder til. Derfor tror jeg også, at krisen har flyttet en hel del forbrug online permanent, siger Niels Ralund.

 

Den vurdering deler de adspurgte virksomheder tilsyneladende. Optimismen er i hvert fald størst blandt de ”rene” netbutikker, mens virksomhederne med omni-channel er en smule mere forsigtige.

 

Selvom forventningerne til fremtiden generelt er høje, er der dog også plads til en del bekymringer hos netbutikkerne. Det er især unfair konkurrencevilkår, høje omkostninger og et benhårdt på pres bundlinjen, der bekymrer.

 

- Det er ikke nogen hemmelighed, at selvom toplinjen vokser mange steder, og selvom netbutikkerne er blevet bedre til at tjene penge, så er det stadig svært at aflæse direkte på bundlinjen i mange virksomheder, fordi konkurrencen er så hård på nettet. Derfor er det vigtigt, at politikerne sikrer, at alle konkurrerer på ens vilkår, og at det ikke bliver dyrere at drive virksomhed i Danmark, siger Niels Ralund. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk