Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Danskere i klemme i nye toldregler ved køb i UK

Søgeord:

21. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

941 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nethandel efter Brexit: Knap halvdelen af danskerne kender ikke til nye regler.

 

Handelsaftalen mellem EU og Storbritannien betyder ændringer for danske forbrugere, der handler i britiske netbutikker. Men knap halvdelen af danskerne har stadig ikke styr på toldreglerne.

 

Det britiske farvel til EU har medført nye regler for nethandel med Storbritannien, men blandt danske forbrugere kniber det med kendskabet til de nye regler. En rundspørge gennemført af Havas i samarbejde med analyseinstituttet YouGov viser, at 4 ud af 10 danskere ikke ved, at reglerne har ændret sig fra årsskiftet. I november i fjor var det 5 ud af 10, der ikke kendte til ændringerne.

 

Selv om kendskabet er steget, er der med andre ord stadig en del forbrugere, der ikke har styr på de nye toldregler. Og det kan skabe frustrationer, når varer mod forventning bliver pålagt told og moms, siger kontorchef i Toldstyrelsen, Henrik Pagh Kold.

- Det er glædeligt, at flere får øjnene op for, at reglerne for nethandel med Storbritannien har ændret sig efter nytår, men der er stadig mange, der kan risikere en uventet ekstraregning. Forbrugerne skal vænne sig til, at det ikke længere er helt omkostningsfrit at handle i britiske netbutikker, og derfor arbejder vi målrettet på at vejlede dem, siger Henrik Pagh Kold.

 

Flere opkald end normalt

 

Det manglende kendskab har man kunnet mærke i toldvejledningen. Siden årsskiftet har der været tryk på Toldstyrelsens telefoner. I de to første uger af januar har Toldstyrelsens toldvejledning modtaget knap 800 opkald fra private borgere med spørgsmål om de toldmæssige konsekvenser af Brexit.

 

- Vi får mange henvendelser fra borgere, der f.eks. ikke ved, om deres netkøb fra Storbritannien bliver pålagt told eller ej. Her er det først og fremmest en god ide at holde øje med prisen på varen, og hvor den kommer fra, og ellers kan man læse mere på skat.dk/brexit eller ringe til vores Brexit-hotline, lyder opfordringen fra Henrik Pagh Kold.

Læs mere her

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk