Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Descartes: e-julehandel kræver alle er velforberedt

Søgeord:

11. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

127 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Direktør: Chaufførerne skal have den støtte, de har behov for.

 

Hvis forbrugernes appetit på e-handel holder julen over, så vil der blive sat nye rekorder i julehandlen. Det vil stille helt særlige krav til alle led i forsyningskæderne, hvis pakkerne skal nå frem til aftalt tid.

 

Det er baggrunden for, at logistikvirksomheden Descartes nu opforder forhandlerne til at give deres setup et servicetjek.

 

- Vi forventer, at den danske e-handel vil stå meget stærkt i årets julehandel, hvilket betyder, at forhandlerne skal sikre sig, at de kan håndtere den øgede efterspørgsel, og at kunderne får deres pakker til rette tid og på rette sted. Forhandlerne skal nu afstemme deres systemer og processer bag leverancerne, så de bliver så effektive og stabile som muligt. De skal også sørge for, at chaufførerne har den støtte, de behøver, da de sandsynligvis vil slå rekorder i antallet af udkørsler, siger salgschef hos Descartes i Sverige, Lars Persson, i en pressemeddelelse fra Descartes Nordics.

Nylige tal fra Danmarks Statistik viser en vækst i e-handelen på 5 procentpoint sammenlignet med 2019, hvilket er den største stigning i syv år. Selvom årets julehandel er sværere at forudse end normalt, er det muligt og måske endda sandsynlig, at den også vil stige. Derfor handler det nu for forhandlere og leverandører meget om at forberede sig på at kunne håndtere en øget mængde leverancer på en effektiv måde, fremhæver Descartes.

 

E-handelen er vokset i flere år i Danmark, men i 2020 er væksten accelereret. 85 procent af den danske befolkning i alderen 16–89 år har ifølge tal fra Danmarks Statistik handlet online inden for de seneste tolv måneder. Stigningen er den største i syv år.

»Postnord i Danmark kunne for nylig rapportere, at de i løbet af årets Black Week har håndteret 38 pct. flere pakker sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket også viser en tydelig tendens inden for e-handel. For forhandlere og leverandører betyder denne udvikling i en tid med julehandel et øget pres og større krav til hurtige, effektive og træfsikre leverancer, skriver Descartes.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com