Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Det kører på skinner i Aalborg

Søgeord:

8. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

694 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Antallet af godsbaneforbindelser til havneområdet stiger i år.

 

I 2019 forventes det, at brugen af enkeltvogne på Aalborg havn er steget med 75 procent i forhold til 2018, men det stopper ikke her.

 

Per 1. januar 2020 har DB Cargo nemlig opjusteret antallet af enkeltvognsafgange fra det nordjyske med endnu en ugentlig forbindelse, og antallet af ugentlige forbindelser forventes yderligere at stige inden 2021, lyder det fra Rasmus Munk Kolind, kommerciel chef hos Aalborg Havn Logistik.

 

- Virksomhederne i det nordjyske er begyndt at se jernbanen som et seriøst alternativ til landevejstransport og i nogle tilfælde endda også søtransport. Det har skabt og skaber fortsat et øget transportbehov, og netop derfor er det en nødvendighed med flere afgange, således vi kan tilbyde virksomhederne en hurtig, effektiv og mere miljøvenlig transport af gods til og fra Aalborg havn, når de har brug for det. Det er simpelthen afgørende for at gøre godsbanen til et troværdigt alternativ til transport på landevej, siger Rasmus Munk Kolind og fortsætter:

- De seneste tre år har der været afgange mandage og torsdage, men det opjusteres fra 1. januar 2020 med en ekstra afgang, så vi fremover kommer til at have forbindelse til og fra Aalborg havn hver mandag, tirsdag og torsdag. Faktisk forventer vi, at den stigende efterspørgsel på transport vil føre til, at vi i løbet af næste år skal justere med endnu mere frekvens, og forhåbentlig går det så godt, at vi kan arbejde hen imod en daglig afgang til og fra DB Cargo Scandinavia’s nordjyske jernbanehub på Aalborg havn. Det er vores klare målsætning.

 

Rasmus Munk Kolind bemærker desuden, at væksten på godsbanetrafikken løbende skærper kravene til infrastrukturen, og hos Aalborg Havn er man klar til at investere i yderligere faciliteter, der kan gøre det endnu mere attraktivt for havnens virksomheder at benytte godsbanen.

- En god infrastruktur er en forudsætning for, at logistikken virker, og det gælder ikke kun kapacitet på skinnerne, men også mulighederne for at benytte sig af for eksempel lagerfaciliteter m.m. Derfor udvider vi også løbende vores faciliteter og set up omkring godsbanen, siger Rasmus Munk Kolind.

 

Senest har Aalborg Havn i forbindelse med en plan om en udvidelse af multiterminalen besluttet at opgradere terminalens jernbanespor med rillespor samt et større terminalområde omkring den eksisterende multiterminal, hvilket giver bedre muligheder for at håndtere løst gods.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com