Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS indsætter el-drevne lastvogne i Holland

Søgeord:

16. november 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

369 gange

Læses i øjeblikket af:

0

De første el-drevne lastbiler fra DFDS A/S ruller nu ud på vejene i det flamsk-hollandske floddelta.

 

Færge-, ro-ro- og logistikselskabet DFDS A/S har som bekendt anskaffet et større antal el-drevne Volvo-lastvogne som et led i koncernens grønne omstilling.

Nu ruller de første el-drevne DFDS-lastvogne ud på vejnettet i den logistiktungee region omkring havnene i Rotterdam og Antwerpen.

 

Målet er at skabe en grøn logistikkorridor i et af Europas centrale logistiske knudepunkter i det flamsk-hollandske floddelta.

 

- Grønne transportkorridorer på tværs af Delta-regionen – og faktisk på tværs af Europa – er en

central forudsætning for at transport- og logistiksektoren kan levere i forhold til den grønne omstilling i Europa. De grønne logistikkorridorer kan kun blive en realitet, hvis vi indgår i innovative partnerskaber med stærke tilsagn fra både transport- og logistiksektoren og regeringer, der skal investere i nøgleinfrastruktur såsom elektriske ladestationer og brinttankstationer, siger Niklas Andersson, EVP Logistics i DFDS.

CO2-neutral i 2050

DFDS har en forpligtelse til at blive en netto-nul-udleder af CO2 i 2050. Målene vil angivelgit blive nået gennem betydelige investeringer i grønne løsninger, herunder en forpligtelse til at have 25 procent af sin flåde af lastbiler, der skal være batterielektriske i 2030.

 

DFDS øger også produktionen af sol- og vindenergi på deres egne steder for at levere den nødvendige energi til opladning af e-lastbiler.

 

E-Lastbil

E-lastbilen er den første af 125, som DFDS har bestilt fra Volvo Trucks til levering frem til 2023, for at blive operationel i DFDS-flåden. I 2021 indledte DFDS og Volvo Trucks et fælles projekt for bæredygtig vejtransport. Efter en indledende prøveperiode i Göteborg, Sverige, bliver den nye Volvo FH Electric Truck leveret ved et lanceringsarrangement i Gent den 16. november.

- Behovet for at fremskynde overgangen til fossilfri transport bliver mere og mere tydeligt. Derfor er jeg meget stolt af det partnerskab, vi har med DFDS, og dette vigtige skridt, som de tager i dag. Sammen viser vi verden, at elektrificeret tung lastbilstransport er en levedygtig løsning allerede i dag, siger Roger Alm, President Volvo Trucks.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk