Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DFDS på storindkøb af el-drevne lastvogne

Søgeord:

6. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

672 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DFDS bestiller 100 eldrevne volvo-lastbiler, der skal indsættes i rederi- og logistikvirksomhedens europæiske logistiknetværk.

 

DFDS logistikdivision har afgivet en stor ordre på eldrevne Volvo-lastbiler. Der er tale om en af de hidtil største ordrer på eldrevne lastbiler. At skifte til eldrevne lastbiler er for DFDS et af flere tiltag for at kunne begrænse CO2-udledningen med 45 procent i 2030. Den nye flåde af eldrevne Volvo FM-lastbiler vil blive taget i brug på DFDS' rutenetværk i Europa i løbet af 2022 og 2023.

 

- I DFDS arbejder vi benhårdt på at blive CO2-neutrale, så vi kan tilbyde en bæredygtig leverandørkæde til vores kunder i Europa og Tyrkiet. Elektrificering er et vigtigt element på vejen mod at begrænse vores CO2-aftryk. De eldrevne lastbiler sættes i drift i løbet af 2022 og 2023 som erstatning for almindelige lastbiler, siger Niklas Andersson, Executive Vice President med ansvar for logistikdivisionen i DFDS.

 

Det fremgår af en pressemeddelelse fra rederi- og logistikvirksomheden.

300 kilometer på en opladning

Den kraftige Volvo FM-lastbil kan køre med op til 44 ton (totalvægt). Udfasningen af de almindelige lastbiler med forbrændingsmotor sker i løbet af 2022 og 2023, og de nye eldrevne lastbiler kan køre op til 300 km på en opladning. Lastbilerne skal bruges til både korte og lange ture i DFDS' leverandørkæde.

 

- Lastbilerne er de bedste i denne klasse, og vores chauffører skal nu oplæres i, hvordan lastbilerne skal køres. DFDS vil gøre brug af Volvos viden om økonomisk kørsel, og det tætte samarbejde bidrager til, at DFDS kan bevare konkurrenceevnen i overgangsfasen, siger Niklas Andersson.

Volvo: Inspiration til andre

- Det er et vigtigt skridt i vores bestræbelser på at opnå fossilfri transport, og jeg er meget stolt af det samarbejde, vi har med DFDS. Sammen kan vi nu vise verden, at tunge eldrevne lastbiler allerede i dag er en brugbar løsning. Jeg tror på, at det vil inspirere mange flere kunder til selv at tage det første skridt mod elektrificering, fremhæver Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

 

Volvo Trucks oplyser, at bestillingen fra DFDS er den hidtil største kommercielle ordre på Volvo elektriske lastbiler, og en af de største nogensinde for tunge elektriske lastbiler verden over.

 

Den svenske lastvognsproducent producerede i 2020 cirka 94.000 lastvogne, der blev leveret af Volvo Trucks verdensomspændende netværk af forhandlere. De bliver samlet i 13 forskellige lande. Servicenetværket tæller 2300 værksteder i 130 lande.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com