Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DHL udnytter globalt netværk og skaber rekordresultat

Søgeord:

10. november 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

305 gange

Læses i øjeblikket af:

0

I et svækket økonomisk miljø formår verdens største logistikselskab at skabe tocifret vækst i top og bund og øger forventningerne til hele året.

 

Den tyske logistikgigant Deutsche Post DHL Group kommer ud af tredje kvartal 2022 med et kvartalsregnskab, der i et ustabilt økonomisk miljø kun kan betegnes som særdeles flot.

 

Samlet præsterer DPDHL-koncernen for Q3 2022 en stigning i omsætningen med 20 procent til 24 mia. euro. Driftsresultatet (EBIT) steg 15,2 procent til 2,0 mia. euro. EBIT år til dato steg til 6,5 mia. euro mod 5,8 mia. i samme periode sidste år.

 

Udnytter global struktur

I et svækket makroøkonomisk miljø var koncernen i stand til effektivt at udnytte sine globale netværk takket være fleksible strukturer og tæt samarbejde mellem divisionerne. Tilbagevendende vækst i den indenlandske pakkeforretning og den igangværende tendens i e-handel bidrog også til dette, lyder forklaringen:

- De første tre kvartaler af året var de mest succesrige i vores virksomheds historie. EBIT forblev over 2,0 mia. euro i alle tre kvartaler. Selvom den globale vækst er ved at tabe momentum, er vi godt på vej til at opnå det bedste resultat nogensinde med et EBIT på omkring 8,4 mia. euro, siger Frank Appel, administrerende direktør for Deutsche Post DHL Group.

 

- Grundlaget for vores succes er vores globale logistikforretning, som er ekstremt velafbalanceret med hensyn til sektorer og regioner, drevet af vores dedikerede arbejdsstyrke. Dette gør os til en pålidelig partner for vores kunder over hele verden – især i disse omskiftelige tider, lyder det fra DPDHL-topchefen.

Øger forventningerne

Fordelt på divisioner formåede DHL Express at øge EBIT med 4,2 procent til 1,0 mia. euro. Omsætningsvæksten var endnu stærkere, en stigning på 21,8 procent til 7,2 mia. euro.

 

Hos verdens største speditionsselskab DHL Global Forwarding, Freight afsluttede divisionen tredje kvartal med en EBIT-vækst på 57,0 procent til 584 mio. euro. Hovedårsagen til dette var den stærke omsætningsudvikling. Omsætningen steg markant med 38,2 procent til 7,9 mia. euro på grund af de fortsat høje fragtrater.

 

Hos Supply Chain forbedredes EBIT markant med 54,9 procent til 220 mio. euro. Omsætningen steg på tværs af alle regioner og steg med i alt 14,5 procent til 4,2 mia. euro.

 

I divisionen eCommerce Solutions forblev EBIT på niveauet tidligere år på 87 mio. euro (3. kvartal 2021: EUR 91 mio.). Omsætningen steg samlet med 8,2 procent til 1,5 mia. euro.

Hos Post & Parcel Germany var omsætning og indtjening på niveau med året før. EBIT var 290 mio. euro (Q3 2021: 300 mio. euro), mens omsætningen med 3,9 mia. euro var 7 mio. euro lavere end året før.

 

Som resultat af den fortsatte positive forretning og indtjening i DHL-divisionerne har koncernen hævet sine EBIT-forventninger for indeværende regnskabsår til et rekordniveau på omkring 8,4 mia. euro (tidligere 8,0 mia. euro med en maksimal afvigelse på +/- 5 procent).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk