Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DI vil have trafikal masterplan

1. oktober 2018  |  

Af Anders Per Gajhede

Skal have fokus på grøn, grænseoverskridende infrastruktur.

 

Michael Svane, direktør i DI Transport, opfordrede på Connect 2018 i Hirtshals landspolitikerne til at få lavet en trafikal masterplan for dansk infrastruktur, der både er grøn og ser ud over grænserne.

 

- I Norge og Sverige har de nationale transportplaner, der også har fokus på grænseoverskridende infrastruktur. Vores politikere bør også indtænke grænseoverskridende infrastruktur i en trafikal masterplan, for et nationalt fokus er ikke meget værd, hvis det ikke kobles til det internationale, sagde Michael Svane og fortsatte:

 

- Men det er også afgørende, at en trafikal masterplan også orienteres mod den grønne omstilling. Derudover ønsker vi, at der satses på trafikknudepunkter – havne, lufthavne og terminaler – og vi mener også, at en tredje Limfjordsforbindelse bør være en del af en trafikal masterplan, sagde DI-direktøren.

- Nå vi gerne vil alt det, er det ikke fordi, vi ønsker at plastre landet til i asfalt, men fordi det er afgørende, at vi har en sammenhængende infrastruktur, der udvikler sig, for det 3er en forudsætning for vores velfærdssamfund, sagde Michael Svane.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

128 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com