Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Dobbelttrailere er fremtiden

Søgeord:

3. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

218 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Mere kapacitet bliver vigtig del af fremtidens samlede logistikkæde, mener DTL.

 

Øget kapacitet på vogntog bliver et vigtigt parameter i fremtidens logistik.

 

Det mener brancheorganisationen DTL Danske Vognmænds administrerende direktør, Erik Østergaard, i kølvandet på den nye rapport om vogntog med dobbelttrailere.

 

- Gevinsterne ved denne kombination blev allerede behandlet under arbejdet i regeringens klimapartnerskab i 2019/2020. Et af hovedforslagene var et storskalaforsøg, og det mener vi stadig er relevant, selv om vi ikke endnu har set indholdet af den rapport, der forlyder at være på vej. Ja, vi tror faktisk på, at dobbelt-trailer-konceptet på sigt vil blive en effektiv del af den samlede logistikkæde, udtaler DTL-direktøren og fortsætter:

 

- Verden er i dag i logistisk opbrud: Operatører begynder at bygge lagerplads i Europa, speditører flytter gods fra vej over til tog – men så sandelig også den anden vej, som vi senest har erfaret fra Tyskland – varemanglen skaber ventetider – og trængslen forsinkelser på søen, i luften, på vejen. Nye skibstyper ser dagens lys, og luftfragten har fået kronede tider. Vi bliver derfor nødt til at effektivisere i forsyningskæden for dels at forny logistikken og dels tilpasse den til nutidens krav fra markedet.

Skal fungere grænseoverskridende

Erik Østergaard anser desuden en mere effektiv transport for at være første og bedste valg i kampen for at reducere klimabelastningen:

 

- Ved at øge energieffektiviteten afbødes noget af den enorme udfordring, der udestår med investering i ny drivmiddelteknologi. Derfor må forsøget igangsættes hurtigst muligt, hvis gevinsterne er så store, som det fremgår af rapporten. Og et tocifret millionbeløb, der tjener sig selv ind på kort tid, er godt givet ud, mener vi.

 

- Erfaringer i Sverige viser, at dobbelt-trailer-vogntog også giver gevinster på korte afstande herunder til og fra for eksempel havneterminaler, hvor nærmiljøet aflastes for trafik og støj. For DTL er det væsentligt, at forsøget også er grænseoverskridende og kan koble sig på den svenske pendant uden bureaukratiske forhindringer, og ved et første kig på kortet over det foreslåede forsøgsvej og omkoblingssteder savnes transportcenteret i Vejle, siger han.

Erik Østergaard fastslår, at DTL også ser frem til analyserapporten om vægt- og dimensioner, som forhåbentlig vil kunne føre til mere effektive transporter og dermed besparelser på brændstof og CO2. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk