Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DP World på logistikopkøb

Søgeord:

2. august 2021  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

577 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DP World har haft travlt med at erhverve logistikvirksomheder i løbet af de sidste par uger.

 

Den 1. juli meddelte DP World, at selskabet havde købt Syncreon, en udbyder af logistiktjenester med speciale i montagelogistik til bil- og elektroniksektoren.

DP World har oplyst, at det beløb, der blev betalt for Syncreon, repræsenterede en virksomhedsværdi på 1,2 mia. USD. Der er ikke oplyst andre finansielle detaljer ved transaktionen.

 

Det skriver britiske Transport Intelligence.

 

Den 8. juli meddelte Imperial, et sydafrikansk baseret speditør- og lagerfirma, at bestyrelsen havde accepteret et tilbud fra DP World på virksomheden på basis af en værdiansættelse af ZAR 1,2 mia./ 83 mio. USD.

Udvider forretningsområder

Begge virksomheder repræsenterer ifølge Transport Intelligence en betydelig diversificering for DP World.

 

Syncreon har længe fokuseret på områder som at styre line-feed i store bilmonteringsanlæg, både til bilproducenter og større komponentleverandører.

Det har også udvidet sig til andre sektorer, der også kræver komplekse pluk- og foderoperationer, såsom elektronik og sundhedspleje.

 

Dette er klart anderledes end de overvejende havnebaserede virksomheder, der hidtil har karakteriseret DP Worlds portefølje.

 

Imperial er lidt anderledes. Den er meget mindre end Syncreon og har en bred forretning i det sydlige Afrika, der betjener forbruger- og detailvirksomheder samt industri- og landbrugskunder.

 

Opkøbet repræsenterer en investering i fremtiden for den afrikanske økonomi.

 

Sultan Ahmed Bin Sulayem, gruppeformand og administrerende direktør for DP World formulerede denne ambition om, at »Imperial har en betydelig tilstedeværelse i Afrika, et marked, hvor handelen forventes at vokse med mere end 2x BNP drevet af befolkningstilvækst, accelereret urbanisering og stigende middelklasser. Imperials forretning supplerer kraftigt DP Worlds eksisterende fodaftryk i Afrika og Europa og vil give os mulighed for at levere en fuldt integreret ende-til-ende-løsning til lastejere på tværs af et bredere marked.«

Væsentlig udvikling

De to opkøb udgør ifølge Transport Intelligence vurdering, en væsentlig udvikling i DP Worlds virksomhedsstrategi. Selvom Imperial repræsenterer en ikke helt ny geografisk diversificering, viser Syncreon en interesse i at uddybe DP Verdens engagement i deres kunders forsyningskæder langt ud over containerstyring og håndtering.

 

Spørgsmålet er, om DP World med succes kan integrere disse nye opkøb i resten af virksomheden.

 

Hvis det virker, kan logistiksektoren forvente nye op nye opkøb fra Dubai Ports logistikselskab.   /Smir.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk