Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV fik corona-kontrakt til trecifret millionbeløb

Søgeord:

1. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

505 gange

Læses i øjeblikket af:

1

På trods af sundhedskrise mener Konservative, at blankocheck til DSV er imod sund forvaltningsdisciplin.

 

Transportkoncernen DSV har fået tildelt en kontrakt til et trecifret millionbeløb af staten i forbindelse med transport af værnemidler til Danmark under coronakrisen - uden at aftalen skulle i udbud, eller at politikerne skulle godkende den ekstraordinære bevilling.

 

Det skriver Dr.dk.

 

Helt nøjagtigt har man lavet en aftale om at afsætte i alt 264,5 mio. kr. til DSV mod, at de skulle stå for op til 28 flyvninger - hvoraf mindst 18 af dem var flyvninger fra Kina til en pris på op mod 167 mio. kr. Derudover har DSV fået yderligere 2,5 mio. kr. for en tur med skib.

 

Alle transporterne var lastet med værnemidler i forbindelse med coronakrisen.

 

I en mail til Danmarks Radio fra DSV fremgår det, at DSV har foretaget væsentlige flere flyvninger end de 28, der fremgår af aktstykkerne.

Konservatives Marcus Knuth mener ikke, det er sund forvaltningsdisciplin, at regeringen på den måde giver en blankocheck.

 

Ifølge fagbladet Djøfbladet var det administrerende direktør i Danske Rederier, Anne H. Steffensen, der skabte kontakten til DSV og fik lavet aftalen om en luftbro, der kunne transportere de livsvigtige corona-værnemidler til Danmark.

 

- Meget af det, vi gjorde, ville normalt have taget uger og måneder. Nu skulle det løses på få dage, siger hun til Djøfbladet.

 

Kilder: Djøfbladet og Danmarks Radio.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com