Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV overtager i dag formelt kuwaitiske GIL

Søgeord:

16. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

486 gange

Læses i øjeblikket af:

0

DSV Panalpina A/S gennemfører opkøbet af Global Integrated Logistics til en værdi af 30,2 mia. kroner.

 

Alle betingelser og krav for overtagelsen af Agilitys Global Integrated Logistics (GIL) forretning er blevet opfyldt, og DSV Panalpina A/S (DSV) overtager nu formelt GIL fra kuwaitiske Agility for 30,2 mia. kroner. Med opkøbet af GIL bliver DSV verdens tredjestørste transport- og logistikvirksomhed, og ambitionen er at vækste med afsæt i den styrkede markedsposition.

 

Opkøbet af GIL, der forventes endeligt gennemført senere i dag, er en vigtig milepæl på DSV’s vækstrejse. Inden for transport og logistik er størrelse en afgørende faktor, og med opkøbet styrker DSV sin position markant og bliver en af verdens tre største transport- og logistikvirksomheder.

 

- Jeg er meget glad for at kunne byde vores nye kollegaer fra GIL velkommen i dag. Der er mange lighedspunkter mellem vores to virksomheder, både i forhold til forretningsmodeller og services og ikke mindst vores fælles fokus på lokalt ejerskab og at have kunden i centrum. DSV og GIL udgør ganske enkelt et fantastisk match. Fra i dag vil vi begynde integrationen, så vi sammen kan vokse og skabe endnu mere værdi for vores mange kunder, samarbejdspartnere og aktionærer, end vi gør hver for sig, udtaler Jens Bjørn Andersen, adm. direktør, DSV Panalpina, i en meddelelse til investorerne.

Transaktionen har en værdi på 30,2 mia. kroner og en egenkapitalværdi på ca. 29,6 mia. kroner. Det forventes, at DSV og GIL vil have en samlet proformaomsætning på ca. 160 mia. kroner (baseret på tal fra de seneste 12 måneder), og en samlet medarbejderstab på 75.000 i mere end 90 lande.

 

Agility bliver medejer i DSV Panalpina

Som betaling for GIL modtager Agility DSV-aktier svarende til ca. 8 pct. af alle DSV-aktier efter transaktionen, og dermed bliver Agility den næststørste aktionær i DSV. Ydermere vil DSV, når transaktionen er gennemført, nominere en repræsentant fra Agility til DSV’s bestyrelse.

Bedre services på tværs af alle tre divisioner

GIL’s forretning har en årlig nettoomsætning på 4,6 mia. dollars, som primært er er fokuseret på luft- og søfragt, og det bliver nu tilføjet til det stærke globale DSV-netværk. Integrationen af GIL styrker herudover især DSV’s tilstedeværelse i Mellemøsten, Asien og Stillehavsområdet. Med sine 1,4 mio. kvadratmeter lagerplads tilfører GIL også ekstra kapacitet til DSV’s Solutions-division, mens GIL’s vejtransportaktiviteter i Europa og Mellemøsten udvider DSV’s Road-netværk.

 

- Med tilføjelsen af GIL’s netværk og kompetencer til vores eksisterende netværk forbedrer vi vores konkurrenceevne på tværs af alle tre divisioner: Air & Sea, Road og Solutions. Det skaber stærke forretningsmæssige muligheder og mere krydssalg og gør det samtidig muligt for os at tilbyde vores kunder endnu bedre services og en ’one-stop-shop’ for logistikløsninger, siger Jens Bjørn Andersen.

Fælles vækstpotentiale

Sammenlægningen af DSV og GIL skaber en styrket markedsposition og muligheder for vækst med et udvidet produktsortiment til kunderne, markedsførende fælles IT-løsninger og generelle stordriftsfordele.

 

Især stordrift er fortsat et vigtigt konkurrenceparameter inden for transport og logistik, da det medfører betydelige operationelle og kommercielle fordele i et traditionelt meget fragmenteret marked.

 

Gennem sin opkøbsstrategi har DSV flere gange vist sine evner til at købe og integrere selskaber, med schweiziske Panalpina i 2019 og amerikanske UTi Worldwide i 2016 som et par af de seneste eksempler.

 

Integrationen af GIL og sammenlægningen af de to organisationer starter i dag, og processen vil blive gennemført land for land. For kunder og medarbejdere i mange lande vil det betyde, at det vil være ”business as usual” i den kommende tid, indtil processen påbegyndes i det pågældende land. Ligesom ved tidligere opkøb vil DSV gennemføre integrationsprocessen med respekt for både Agility og GIL organisationerne samt for deres medarbejdere.

Visse udeståender

Til trods for, at transaktionen forventes at blive gennemført i dag, og i overensstemmelse med aftalen mellem parterne, udestår der visse myndighedsgodkendelser i enkelte jurisdiktioner, hvor omsætningen både individuelt og tilsammen er ubetydelig i forhold til den samlede omsætning efter transaktionens gennemførelse. Opkøbet vil blive gennemført og integrationsarbejdet påbegyndt i de pågældende jurisdiktioner, så snart de relevante myndighedsgodkendelser er givet.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk