Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

DSV skal spare 1,4 mia. i 2020

Søgeord:

30. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

918 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Besparelser betyder afskedigelse af 3.000 medarbejdere.

 

DSV Panalpina har torsdag morgen offentliggjort selskabets kvartalsrapport for 1. kvartal 2020, der omfatter perioden 1. januar – 31. marts.

 

Regnskabet bærer både tydeligt præg af integrationen af Panalpina, der får omsætningen til at stige, mens selskabet vurderer, at de negative effekter af coronapandemien har skåret 250 mio. kr. af driftsresultatet i første kvartal.

 

”Som reaktion på situationen har vi taget initiativer til at reducere omkostningerne med cirka 1,4 mia. kr. årligt”, lyder det i en skriftlig meddelelse. DSV Panalpina har efterfølgende udtalt, at besparelserne betyder, at 3.000 medarbejdere skal afskediges. Det fremgår dog ikke, hvor i selskabet disse stillinger skal findes.

 

Jens Bjørn Andersen, administrerende direktør i DSV Panalpina:

 

- Da året startede, så vi meget frem til at demonstrere styrken ved sammenlægningen af DSV og Panalpina. COVID-19 krisen har åbenlyst ændret planerne for alle og ramt vores markeder alvorligt, men vi har været i stand til at fortsætte integrationen som planlagt. Alting taget i betragtning leverede vi tilfredsstillende resultater i første kvartal 2020 og vores asset-light forretningsmodel har vist sin styrke. Krisen får en markant påvirkning på aktivitetsniveauet i de kommende måneder, og vi tager de nødvendige skridt for at tilpasse os, siger han.

16. marts trak selskabet årets finansielle forventninger tilbage og suspenderede aktietilbagekøbsprogrammet. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk