Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

El-distribution går som varmt brød

Søgeord:

6. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

451 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Schulstad sætter strøm til brød-levering.

 

Brød er et følsomt produkt, der skal håndteres og transporters med omtanke. Det må hverken være for koldt eller for varmt under distributionen, og derfor gør Schulstads meget ud af, at deres vognpark er opbygget og udnyttes optimalt til lige præcis distribution af brød, lyder det fra brødproducenten.

 

Scania har gennem de senere år leveret et stort antal distributionslastbiler til Schulstad, og vognparken er for nylig blev suppleret med to nye dieselelektriske Scania L 320 El-Hybrid distributionslastbiler. De skal i de kommende mange år distribuere brød i Hovedstadsområdet fra Schulstads moderne bageri på Avedøre Holme ved København.

 

- Vi leverer brød direkte til butikker og supermarkeder hver eneste nat, året rundt. Det er vi nødt til, for brødet skal være frisk, når butikkerne åbner. Derfor er vi underlagt strenge krav om leveringstider, og for ikke at forstyrre butikkernes naboer er det en kæmpe fordel, at vi kan køre elektrisk i de mest følsomme områder i byen, fortæller Niels Holm, logistikdirektør hos Schulstad og ansvarlig for, at brødet leveres til tiden i den rigtige kvalitet med de rigtige lastbiler.

De to nye Scania L 320 El-Hybrid er ud over en økonomisk og miljøvenlig Euro 6-motor også udrustet med en elektrisk drivline og en kraftig batteripakke, der kan give op til 10 km hel-elektrisk, emissionsfri og støjsvag kørsel i Københavns centrum om natten. Da nogle af Schulstads distributionsruter omfatter op til næsten 40 aflæssesteder i løbet af et natskift, er de desuden udstyret med Scanias ekstralave L-førerhus, der er rykket frem og ned i forhold til en traditionel distributionslastbil for at give så ergonomiske ind- og udstigningsforhold for chaufføren som muligt.

 

- Vores logistik er en integreret del af vores produkt. Vi optimerer hele tiden vores distributionsflow for at reducere miljøbelastningen og udnytte vores lastbiler optimalt. Vores lastbiler har i gennemsnit cirka 30 aflæsningssteder per skift, så det er et stort puslespil, der skal gå op hver eneste nat. Her er lastbilernes driftssikkerhed og indretning afgørende, siger Niels Holm om baggrunden for igen at vælge Scania.

De to nye Scania El-Hybrid distributionslastbiler indgår i en flåde på cirka 25 lastbiler, der kører ud fra Schulstads bageri på Avedøre Holme. Det gør de blandt andet i selskab med to Scania P 320 Hybrid fra 2017, som nu flyttes til et par lidt mindre krævende distributionsruter på Amager.

 

- Vores nye hybridlastbiler har en fuld-elektrisk rækkevidde på cirka 10 km per opladning. Det er tre gange så langt som vores to lidt ældre Scania Hybrid fra 2017, og det viser, hvor stærkt udviklingen går inden for hybridteknologi og el-drift. Vi ønsker at være med helt fremme, når det gælder bæredygtig distribution, lyder det fra Niels Holm.

 

Derfor indgår Schulstad også i en arbejdsgruppe med blandt andre Carlsberg og Arla, hvor de udveksler erfaringer på især distributionsområdet i byzoner, hvor trængsel, støjkrav og adgangsforhold stiller særlige krav til materiellet.

Schulstads lastbiler kører med en fyldningsgrad på tæt ved 100 procent, da de ud over de nøje planlagte læs også medbringer returemballage.

- Vores mest intensive ruter omfatter næsten 40 drop på et 10-timers skift inklusive pauser. Det giver chaufføren rigtig mange ind- og udstigninger, så det er her, vi indsætter de to nye Scania med det ekstralave L-førerhus. Dermed forbedrer vi ergonomien yderligere, så det både giver mindre belastning på chaufføren og højere effektivitet. Det forstærkes yderligere af, at bilerne også er udrustet med automatisk sænkning af forenden, når håndbremsen aktiveres, siger Niels Holm.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk