Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Exoskeletter består praktisk test

Søgeord:

25. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

224 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Dachser: Innovativ teknologi aflaster lagermedarbejdere.

Dachser har for første gang testet aktive exoskeletter i det daglige arbejde på et lager. Resultaterne er imponerende, så nu bliver teknologien taget i brug andre steder.

 

Arbejdet på et lager indebærer en masse manuelle opgaver, som til tider kan være fysisk anstrengende – for eksempel ved losning eller plukning af varer.

 

Dachser har gennem en længere periode undersøgt muligheden for at give medarbejderne tekniske hjælpemidler, som kan hjælpe dem med at udføre anstrengende opgaver. Især exoskeletter ser lovende ud. Inden for lægevidenskaben har man længe benyttet sig af eksterne støttestrukturer af denne type, og nu er et stigende antal markedsklare løsninger ved at blive tilgængelige til brug i industrien.

 

Allerede i 2019 gennemførte Dachser indledende tests på lagre, primært af passive exoskeletter med mekaniske fjedersystemer, skinner eller lodder, der hjælper med at løfte tunge genstande. I mellemtiden har aktive exoskeletter nået et modenhedsniveau, der gør, at de også kan være med til at forbedre arbejdsgangene på lagre.

 

Aktive exoskeletter bruger batteridrevne robotmotorer til at lette løfteopgaver, hvilket i høj grad letter belastningen af den nedre del af ryggen for personer, der løfter tungere genstande. Eftersom brugerne ikke bliver nær så trætte, er de bedre i stand til at opretholde en god kropsholdning.

Aktive exoskeletter i Magdeburg

I løbet af foråret har aktive exoskeletter produceret af den tyske producent German Bionic fået lov at vise, hvad de duer til, på lageret ved Dachsers logistikcenter i Magdeburg.

 

Målet var at indsamle empiriske data under autentiske forhold og at få feedback fra medarbejderne. "Cray X"-enheder blev taget i brug som hjælp til forskellige processer i forbindelse med indgående varer, ordreplukning og ved pakkebordet.

 

Exoskelettet kan aflaste 30 kg pr. løft og hjælper også med at bære.

 

- De positive effekter af exoskeletterne blev hurtigt tydelige, fortæller Stephan Heinemann, Contract Logistics Manager på Dachsers logistikcenter i Magdeburg.

 

- Vores medarbejdere får direkte aflastning, når de håndterer tungere genstande, og deres krop stabiliseres i en mere ergonomisk stilling. Det har også fordele på lang sigt, da exoskeletterne forhindrer sundhedsskadelig overanstrengelse og arbejdsulykker. Et andet imponerende aspekt ved skeletterne var deres brugervenlighed, som betød, at testbrugerne lynhurtigt accepterede dem.

Teknologi med en lys fremtid

Dachser vil nu bygge videre på de positive erfaringer fra forsøget.

 

- Under testningen bemærkede alle – som vi havde håbet – hvordan exoskelettet reducerede belastningen af den nedre del af ryggen, hvilket de opfattede som positivt, fortsætter Stephan Heinemann. Derfor vil afdelingen bruge de tre aktive exoskeletter regelmæssigt i fremtiden.

 

Andre arbejdspladser i Dachser-netværket vil også tage den nye teknologi i brug på deres lagre, herunder logistikcentret i Ulms til efteråret.

 

- Vi arbejder løbende på at effektivisere Dachsers processer, herunder på lagrene, ved at indføre nye teknologier og innovationer. Det omfatter frem for alt at støtte medarbejderne i alle aspekter af deres aktiviteter på lagrene, tilføjer Thomas Klare, chef for Corporate Contract Logistics hos Dachser.

- Vores brug af aktive exoskeletter er en demonstration af, hvordan moderne teknologi ikke kun gør arbejdet lettere her og nu, men også kan have en positiv indvirkning på vores logistikmedarbejderes helbred på lang sigt.     /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk