Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Færrest tomme lagerlokaler

Søgeord:

10. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

373 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nordjylland har danmarksrekord, lyder det fra erhvervsmæglere.

 

Nordjylland har landets laveste udbud af lager- og produktionslokaler, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Virksomhederne har masser af ordrer og henter produktion tilbage fra udlandet, og så er der kun blevet bygget lidt de senere år, lyder forklaringen fra to lokale erhvervsmæglere.

 

- Ved årsskiftet er blot 1,4 procent af de samlede lager- og produktionskvadratmeter i Aalborg, Frederikshavn, Hjørring og de øvrige nordjyske kommuner udbudt til leje eller salg. Det er markant under landsgennemsnittet på 1,9 procent og samtidig det laveste i de ni områder, hvor vi løbende følger tallene, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

 

På landsplan er lidt over 1.450 produktionslokaler og lagerhaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. 145 af dem ligger i Nordjylland, heraf 48 i Aalborg Kommune, 38 i Frederikshavn, 22 i Hjørring og 11 i Mariagerfjord. De øvrige syv kommuner tilsammen har blot 25 ledige lejemål.

- Virksomhederne har gode tider; der er optimisme, og der bliver investeret. Vi fornemmer også, at nogle trækker dele af produktionen hjem igen fra Østeuropa, typisk de mere krævende processer. Vi er begyndt at se stigende lejepriser, og der bliver brug for, at ejendomsinvestorer igen retter fokus mod dette segment, så vi får nybyggeri. Reelt er der mangel på lokaler, fordi mange af de ledige kvadratmeter er ældre og utidssvarende, siger Kim Jacobsen, partner i Nordicals i Aalborg.

 

I dag foretrækker virksomheder bygninger med eksempelvis højt til loftet, med læsseramper, med gode tilkørselsforhold og med lavt energiforbrug.

- Der er ikke meget at vælge imellem, for der er ikke blevet bygget særligt meget efter finanskrisen. I andre dele af landet, for eksempel syd for København og i Trekantområdet, ser vi flere eksempler på, at investorer bygger uden at have lejere på forhånd, men det sker næsten ikke heroppe. Undtagelsen er Aalborg Havn, som snart går i gang med 6.000 kvadratmeter lagerplads, siger Frank Jensen, direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

Samlet har Aalborg og de øvrige nordjyske kommuner lige knap 13,6 mio. kvadratmeter lagerhaller, logistikejendomme og produktionslokaler – kun overgået af Sydjylland med 19,6 mio. kvadratmeter og Østjylland med 16,4 mio. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk