Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fokus på multimodalitet

Søgeord:

11. oktober 2018  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

283 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Havnekonference på Christiansborg.

 

Tidligere transportminister Hans Christian Schmidt og ADP A/S arrangerede i går onsdag havnekonference i Fællessalen på Christiansborg.

 

2018 er af EU udnævnt som The year of multimodality – multimodalitetens år. Konferencens hovedsigte var således også at adressere trængselsproblemerne på vejgodstransportområdet og hvordan der skabes incitamenter for forsyningskæden og dens kunder til at vælge multimodale løsninger.

 

Det var lykkedes arrangørerne at få Matthew Baldwin, vicegeneraldirektør fra EU-Kommissionens afdeling for mobilitet og transport, som dagens hovedtaler.

 

Direktøren fortalte, at han i arbejdet med multimodalitetens år har været overrasket over, hvor få der har taget notits af årets fokus.

 

- Meget få virksomheder overvejer at gøre brug af forskellige transportformer, og derfor risikerer multimodalitet at blive en idealistisk drøm. Men multimodalitet tilbyder muligheden for at gentænke transport, og vi skal som transportbranche selv træde i karakter og gå forrest, for det er vores ansvar, sagde Matthew Baldwin.

I den politiske debat med Hans Christian Schmidt og transportordførerne Kim Christiansen (DF) og Rasmus Prehn (S) var der desuden tilsyneladende enighed om, at vi her til lands snart har behov for en langsigtet plan for infrastrukturen. Hastigheden og fremgangsmåden var der dog nuanceforskelle på politikerne imellem.

 

Hans Christian Schmidt:

 

- Jeg tror ikke længere på, at vi kan lave en plan for infrastrukturen sådan pø om pø. Vi kan heller ikke være alene om det, så jeg foreslår er udvalg på tværs, så branchen får medejerskab på det. Jeg oplever, at vi nu har ramt det punkt, hvor vi er klar til at lave en langsigtet plan, og det er nu, vi skal have det gjort, for ellers tror jeg, vi forpasser muligheden sagde den tidligere transportminister.

Læs meget mere om konferencen i den kommende udgave af Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com