Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Forsøg med fleksibel lastbilparkering

Søgeord:

2. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

268 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vejdirektoratet igangsætter forsøg med ’tetrisparkering’.

 

I 2022 sætter Vejdirektoratet et nyt forsøg i gang på en rasteplads i Midtjylland, hvor lastbiler får mulighed for at parkere mere fleksibelt for at vurdere, om det kan bidrage til at løse kapacitetsudfordringen på landets rastepladser.

 

Det skriver Transportministeriet.

 

- Transportbranchen oplever udfordringer med at finde ledig parkering på rastepladserne hver dag, og jeg mener derfor, at vi skal lytte efter, når de kommer med et konkret forslag til at forbedre forholdene. Vejdirektoratets forsøg på rastepladsen i Merring skal gøre os klogere på, om vi kan bruge pladsen bedre, hvis vi gør som chaufførerne foreslår og laver ”tetrisparkering”, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Vejdirektoratet har udpeget rastepladsen ved Merring, som ligger i sydgående retning på E45 Østjyske Motorvej mellem Hedensted og Horsens, da den er kendt for at være udfordret på kapaciteten, og samtidig er indrettet på samme måde, som mange andre rastepladser. Det gør erfaringerne fra forsøget mulige at overføre til lignende områder. Desuden er indretningen af rastepladsen overskuelig for brugerne af pladsen, således at risikoen for uheld minimeres.

Forsøget indebærer, at parkeringsarealerne til lastbiler kan anvendes mere fleksibelt. Afmærkningen af de eksisterende parkeringsbåse vil således blive erstattet med stiplede linjer som kan ”styre” parkeringen uden at være bindende. Forsøget igangsættes 1. maj 2022 med afslutning 1. september, og der tages dermed højde for spidsbelastning i sommersæsonen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk