Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Frode Laursen i samarbejde om madspild

Søgeord:

7. december 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

254 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sponsorerer transport af overskudsvarer mellem landsdelene for Wefood.

 

Transport- og logistikvirksomheden Frode Laursen har indgået en aftale med Folkekirkens Nødhjælps madspildsbutikker om at sponsorere transporten af overskudsvarer mellem landsdelene.

 

Mandag eftermiddag rullede den første Frode Laursen lastbil ud fra Wefoods hovedlager i Hvidovre til lageret i Viby ved Aarhus. Bilen er den første af mange, der hyppigt vil transportere overskudsvarer fra Sjælland til Jylland.

 

Dermed har Frode Laursen sørget for at løse et stort problem for Wefood, der sælger overskudsvarer i seks butikker i hele Danmark.

 

  - Vi får rigtig mange af vores overskudsvarer fra virksomheder i Københavnsområdet. Tidligere har vi på grund af transportomkostninger ofte måttet opgive at sende varerne videre til vores butikker i Jylland, men med aftalen med Frode Laursen er det nu muligt, fortæller Jan-Martin Mikkelsen, der er ansvarlig for WeFood-butikkerne.

Ressourcer med fornuft

Hos Frode Laursen er transportdirektør Allan Munkholm Poulsen også glad for det nye samarbejde.

 

- Vi er glade for at kunne hjælpe. I Frode Laursen har vi en værdi, der hedder, at vi bruger ressourcer med fornuft, og for os er det derfor rigtig sund fornuft at være med til at reducere madspild.

 

Sidste år sikrede Wefood, at 410 tons madvarer endte på spisebordet i stedet for i skraldespanden. Når der i Danmark hvert år bliver smidt omkring 540.000 tons mad ud, så er det en vigtig mission – også for en virksomhed som Frode Laursen.

 

- For os giver det god mening at hjælpe, hvor vi kan, ved at gøre det, vi er gode til. I det her tilfælde synes vi, at samarbejdet ligger lige til højrebenet, og vi håber, at vi sammen med Wefood kan være med til at sikre, at endnu færre madvarer ender i skraldespanden, siger Allan Munkholm Poulsen.

Bæredygtig transport

Allan Munkholm Poulsen tilføjer, at Frode Laursen vil sørge for, at transporten sker på en bæredygtig måde, da alle transporter vil blive foretaget på HVO-biodiesel. HVO er en andengenerationsdiesel, der er produceret af affald og restprodukter fra for eksempel slagteriaffald.

 

 - Ved at garantere, at alle transporter bliver transporteret på HVO, reducerer vi dermed CO2-forbruget med op til 88 procent, fortæller han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk