Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Frode Laursen: Nyt, grønt logistikcenter i Sverige

Søgeord:

20. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

314 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Center i Eskilstuna bygget efter Frode Laursens Green Warehouse Vision.

 

Transport- og logistikkoncernen Frode Laursen indviede torsdag selskabets nye, grønne logistikcenter i Eskilstuna, Sverige.

 

Der er tale om første fase af det nye logistikcenter på i alt 85.000 kvadratmeter. I første omgang tages 40.000 kvadratmeter nu i brug.

 

Logistikcentret er bygget efter Frode Laursens Green Warehouse Vision, der blandt andet betyder stort fokus på CO2-venligt byggemateriale, vand- og varmegenvinding og 100 procent grøn strøm.

 

- Eskilstuna er vores mest bæredygtige logistikcenter til dato. Her tager vi al den erfaring, vi har fra vores tidligere lagerbyggerier, og kombinerer dem med den seneste teknologiske udvikling og et tæt samarbejde med nøje udvalgte leverandører, siger administrerende direktør i Frode Laursen, Thomas Corneliussen.

 

Den erfaring har blandt andet resulteret i, at alle stålbjælker er lavet af genbrugsstål, der er brugt CO2-neutral isolering, ligesom der er etableret et såkaldt NOXOUT-tag, som optager de skadelige NOx-partikler. Endelig bliver regnvand genanvendt til vaskehal, rengøring og toiletter.

- På den måde har vores bæredygtighedsfokus både været i etableringen af logistikcentret og i den videre drift, siger Thomas Corneliussen.

 

Frode Laursen har i forvejen 650.000 kvadratmeter logistikcentre i Norden og Nordtyskland. I Sverige har Frode Laursen logistikcentre i både Åstorp og Gøteborg, men det er virksomhedens første logistikcenter i Mälardalen.

 

- Vi er rigtig glade for placeringen her Eskilstuna Logistikpark tæt på store retailers som Coop og Amazon. Det passer perfekt til en virksomhed som vores, der har FMCG som kerneområde, siger Thomas Corneliussen.

 

De første kunder er allerede flyttet ind, og der er indtil videre skabt cirka 50 nye arbejdspladser på det nye logistikcenter med udsigt til flere den kommende tid.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk