Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Girteka præsterede pænt i 2020

Søgeord:

18. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

370 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ledelsen tilskriver god tilpasningsevne succesen.

 

Den litauiske transportkoncern Girteka Logistics kom ud af 2020 med en stigning i salgsindtægterne på 5 procent, fremgår det af en skriftlig meddelelse.

 

- I år fejrer Girteka Logistics 25 års erfaringer. I løbet af den tid er vi vokset fra én person, der købte en lastbil, til at være det største aktivbaserede transportselskab i Europa. Vi har overvundet flere vanskelige situationer, og derfor er vi glade og taknemmelige over for hele teamet, at vi i det forløbne år, der var fuld af udfordringer, ikke kun tilpassede os den nye virkelighed dannet af den globale pandemi, men også bevægede os fremad, siger Edvardas Liachovičius, administrerende direktør, Girteka Logistics.

 

Sidste år voksede salgsindtægterne med 5 procent fra 945 mio. euro i 2019 til 996 mio. euro i 2020. Ved siden af steg lønsomheden fra 9 mio. til 23 mio. euro. Evnen til effektivt at tilpasse og overvinde udfordringer, der er forbundet med coronavirus, anerkendes som den mest betydningsfulde positive indflydelse på virksomhedens økonomiske resultater, fortsætter Edvardas Liachovičius:

- I løbet af året af pandemien, da forsyningskæderne blev afbrudt, var vi en af dem, der forhindrede verden i at komme til at stå stille. På trods af stor usikkerhed og forskellige vanskeligheder ved at lukke grænser fra dag til dag fra et land til et andet transporterede vores lastbiler mad, medicinske produkter, elektronik og andre varer, uvurderlige for enhver af os.

 

Ved udgangen af 2020 bestod Girtekas flåde af mere end 8.000 lastbiler med en gennemsnitlig alder på to til tre år. Usædvanligt moderne lastbiler udstyret med den nyeste teknologi sikrer den bedste oplevelse for chaufførerne og hjælper også med at forbedre trafiksikkerheden og blive mere miljøvenlige på grund af lavere CO2-emissioner, lyder det fra selskabet.

- Jeg er taknemmelig for mit team og er stolt af dets præstationer. På trods af diskussionerne omkring chaufførernes arbejdsforhold taler tallene for sig selv. Mere end halvdelen af nye chauffører slutter sig til holdet takket være de nuværende chaufførers anbefalinger. Cirka 40 procent af kollegerne, der forlader virksomheden, vender tilbage, når de har hvilet eller får ny erfaring i en konkurrerende virksomhed, lyder det fra Edvardas Liachovičius.

 

Forandringer i logistiksektoren

Girteka Logistics tilføjer, at 2020 også markerede et af de mest betydningsfulde år for koncernen.

 

I samarbejde med den tyske softwarevirksomhed SAP startede Girteka Logistics i 2020 en komplet digitaliseringsproces inden for forretnings- og operationelle systemer. Omkring 55 procent af den europæiske last, der transporteres af virksomheden, tildeles en operation ved hjælp af et kunstig intelligensværktøj.

- I løbet af de næste tre år tilstræber vi at modernisere omkring 80 procent af de interne processer, hvilket vil være fordelagtigt for alle vores medarbejderes arbejde og samtidig uden tvivl forbedre kvaliteten af vores tjenester, siger Liachovičius. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com