Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

God start på året i HHLA

Søgeord:

20. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

196 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Pæne stigninger i containerhåndteringen, men operatøren fastholder forventninger til indeværende regnskabsår.

 

Terminaloperatøren HHLA (Hamburger Hafen und Logistik) har fået en god start på 2022.

 

Det fremgår af selskabets kvartalsrapport for Q1 2022.

 

Gennemløbet af containere steg i løbet af årets første tre måneder med 3,7 procent til 1,74 mio. TEU, mens containervolumen steg 3,1 procent til 431.000 TEU.

 

Omsætningen i HHLA Group steg med 10,7 procent til 386,2 mio. euro fra 348,7 mio. euro i første kvartal 2022. Mens alle koncernens segmenter bidrog til den positive omsætningsudvikling, skyldtes stigningen i koncernens driftsresultat (EBIT) i det væsentlige en yderligere stigning i lagergebyrer i containersegmentet og en yderligere stigning i jernbaneandelen af HHLA's samlede intermodale transport. Koncernens driftsresultat (EBIT) steg med 15,9 procent til 53,7 mio. euro. EBIT-marginen kom dermed op på 13,9 procent – sidste år 13,3 procent. Resultat efter skat og minoritetsinteresser steg med 7 procent til 22,8 mio. euro.

Angela Titzrath, bestyrelsesformand i HHLA:

 

- Den eksisterende usikkerhed på de globale markeder skabt af coronaviruspandemien er blevet yderligere forstærket af eskaleringen af Rusland-Ukraine-konflikten. I flere måneder har vi håndteret massive skibsforsinkelser som følge af forsyningskædeforstyrrelser, og det har ført til et efterslæb af containere i Hamborgs havn. Men uanset de vanskelige, foruroligende tider fik HHLA en god start på regnskabsåret 2022. Gennem forsigtig og disciplineret handling opretholder HHLA stabiliteten af sine operationer og opfylder dermed sit forsyningsmandat til virksomheder og forbrugere. For pålideligt at imødekomme kundernes behov kører HHLA’s medarbejdere og udstyr i øjeblikket med fuld kapacitet, og HHLA har implementeret yderligere operationelle foranstaltninger. På trods af de udfordringer, vi står over for, vil vi beslutsomt og konsekvent gribe mulighederne i den digitale transformation og drivkraften mod klimaneutralitet, så vi kan fortsætte med at styrke HHLA’s fremtidige levedygtighed, lyder det.

HHLA fastholder forventningerne til indeværende regnskabsår.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk