Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Godstransport fortsætter ufortrødent

Søgeord:

10. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

354 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hver tiende personbil er forsvundet fra vejene, mens antallet af lastbiler stiger svagt.

 

Omkring ti procent af personbilerne er forsvundet fra det overordnede vejnet, efter regeringen iværksatte en ny delvis nedlukning af samfundet i forbindelse med anden bølge af coronavirus herhjemme.

 

Det viser de nyeste trafiktal fra Vejdirektoratet.

 

- Regeringens opfordring til så vidt muligt at arbejde hjemme kan ses på vejene. Der er længere mellem personbilerne, men til gengæld er der kortere mellem lastbilerne. Det betyder med andre ord, at vi holder samfundet i gang, selvom vi holder afstand, arbejder hjemme og tager de nødvendige forholdsregler for sammen at begrænse smittespredningen. Der vil selvfølgelig være regionale forskelle, som vi eksempelvis ser i Nordjylland, hvor situationen er meget anderledes end i resten af landet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Afdelingsleder Kasper Rosenstand fra Vejdirektoratet supplerer:

 

- Nu har den delvise nedlukning af samfundet efterhånden varet i nogle uger, og vi kan se, at antallet af personbiler på statsvejene har stabiliseret sig på et niveau, der ligger cirka ti procent under niveauet fra samme tidspunkt sidste år. Det tyder på, at danskerne har taget imod regeringens opfordring til at arbejde hjemme, så vidt som det er muligt, siger han.

 

Samtidig med, at antallet af personbiler er faldet, er antallet af lastbiler på statsvejene imidlertid steget med 2-3 procent i forhold til samme tidspunkt sidste år.

 

Det ser Kasper Rosenstand som et billede på, at samfundets vigtigste funktioner kører videre som vanligt, selv om regeringen har iværksat en delvis nedlukning.

 

- Tallene for erhvervstransporterne er vigtige, fordi de illustrerer, hvordan det går med produktionen og servicefunktionerne. Og her kan vi se, at tingene kører videre til trods for den delvise nedlukning. Der bliver stadig bragt varer ud i butikkerne. Og der bliver stadig transporteret varer, gods og tjenesteydelser på tværs af landsdelene. /anga.

Fakta:

Målingen strækker sig over ugerne 36-43. Lastbiler defineres som køretøjer over 12,5 meter.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk