Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grønt transportsamarbejde i Gøteborg

Søgeord:

22. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

223 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DB Schenker og den svenske by opskalerer elektrisk godstransport.

 

DB Schenker samarbejder – som den første logistikvirksomhed - med Business Region Gøteborg om at opskalere elektrisk godstransport som en del af initiativet Gøteborg Green City Zone.

 

Business Region Gøteborg er en af initiativtagerne til Gøteborg Green City Zone, der samler virksomheder, samfundsmæssige interessenter og forskere til at udvikle, teste og skalere nye køretøj- og infrastrukturteknologier. Målet med initiativet er at opnå nulemissionstransport inden for dele af Gøteborg i 2030 og gøre det ved hjælp af grøn elektricitet.

 

DB Schenker har i øjeblikket tre elbiler, der opererer i det centrale Gøteborg: to kurervarebiler og en distributionsvogn, der drives af vognmændene TGM og Bäckebol åkeri. Disse tre køretøjer håndterer pakkedistribution i Event District og Lindholmen, som begge er inden for Göteborg Green City Zone. Elbiler dækker også nogle nærliggende områder.

- Vi ønsker at opskalere overgangen til elektrisk strøm så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal vi oplade vores køretøjer om natten for at betjene dem uden afbrydelse i løbet af dagen. Selvom opladning af en håndfuld køretøjer ikke er noget problem, kræver opladning af hele vores vognpark helt andre betingelser, end vi har i dag. Dette kræver opladningsinfrastruktur, der endnu ikke findes, siger Hanna Melander, kvalitets- og miljøchef hos DB Schenker.

 

For at lægge grundlaget for hurtig elektrificering i hele transportsektoren har Business Region Gøteborg og DB Schenker derfor startet et samarbejdsprojekt for at analysere og lære af den virkelige trafik, for at forstå strømme og behov og hvordan og hvor ladestationer skal placeres i rækkefølge for at kunne opskalere bilparken og tage det næste skridt.

Sammen vil partnerne i Göteborg Green City Zone udvikle generelle analysemetoder til elektrificering, der kan gavne andre vognmænd. Hensigten er at lette hurtig opskalering i hele sektoren og dermed bidrage til initiativets mål: at oprette et transportsystem uden emissioner inden 2030.

 

- Vi er fast besluttet på at gøre godstrafik i det centrale Göteborg emissionsfrit så hurtigt som muligt, og vi glæder os over DB Schenkers engagement. Sammen vil vi udvikle en metode til storstilet elektrificering, der kan gavne alle interessenter i fragtsektoren. Alle interessenter står over for lignende udfordringer, siger Maria Strömberg, direktør for klynge og innovation i Business Region Gøteborg. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com