Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hamborg firedobler TEU til USA

Søgeord:

27. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1430 gange

Læses i øjeblikket af:

0

USA er nu havnens næststørste marked. 

 

121.000 tyvefodscontainere (TEU) blev der i årets første kvartal transporteret mellem Hamborg Havn og USA. 

 

Det er ikke alene lig med næsten en firedobling, men betyder også, at USA er katapulteret op på andenpladsen over den tyske havns største containermarkeder – kun overgået af Kina. 

 

Det fremgår af Port of Hamburgs kvartalsregnskab for årets første kvartal, der også afslører, at gennemløbet af containere i årets første tre måneder steg med 6,4 procent til 2,3 mio. TEU. Stigningen skyldes blandt andet fire nye linjetjenester til USA, Mexico og Canada, hvilket betyder, at i alt 12 linjetjenester nu forbinder Hamborg direkte med 29 havne i USA, Mexico og Canada. 

 

- De fire nye transatlantiske tjenester drevet af ”THE Allianz” plus fornyet vækst inden for bulk cargo-handling sætter havnen på et vækstspor. Hamborg er nu blevet hubben for services med USA, Mexico og Canada, siger Axel Mattern, medadministrerende direktør i Port of Hamburg Marketing. 

I alt 34,6 mio. tons søfragt løb der igennem Hamborg Havn i Q1, hvilket var en stigning på 6 procent. General cargo steg 5,4 procent til 23,9 mio. tons, mens bulk cargo nåede 10,7 mio. tons i kraft af en stigning på 7,5 procent. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk