Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hamborg med plus på containere i udfordrende halvår

Søgeord:

23. august 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

189 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Den samlede tonnage faldt dog i kølvandet på faldende bulktransport.

 

Gennemstrømningen af skibscontainere gennem havnen i Hamborg blev højere end forventet af havnen selv i første halvår.

 

Samlet håndterede den store tyske havn i årets første seks måneder 4,4 mio. TEU, hvilket svarede til en vækst på 0,9 procent. Det er særdeles positivt i lyset af, at en lang række af havnens største konkurrenter noterede et fald i antallet af TEU i årets første seks måneder.

 

Med 61,8 mio. tons faldt den samlede tonnage dog med 2,7 procent. Faldet forklares med en større fald i bulktransport på 8,9 procent.

 

- Det første halvår af 2022 stillede virksomheder i Hamborg Havn, deres arbejdere, alle vores logistikpartnere og havnekunder over for helt særlige udfordringer. Krigen i Ukraine førte for eksempel til vidtrækkende sanktioner i udenrigshandelen, der påvirkede og yderligere vil påvirke søbåren godsgennemstrømning i Hamborgs havn. Sammen med det næsten fuldstændige ophør af containertransport med russiske havne var en anden konsekvens af det russiske angreb på Ukraine – bortset fra nedture i generel godshåndtering – også en kraftig reduktion i bulklasthåndteringen, siger Axel Mattern, administrerende direktør for Port Hamburg Marketing.

Han påpeger, at ikke kun krig i Ukraine, men også følgerne af den globale coronapandemi, vil fortsætte med at forårsage transport- og forsyningsflaskehalse for handel og industri. På mange ruter fører dette til længere transittider og kraftigt øgede fragtrater.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk