Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hapag-Lloyd fastholder 2020-forventninger

Søgeord:

29. maj 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

184 gange

Læses i øjeblikket af:

1

”God start på året på trods af coronapandemi”, lyder det fra topchefen.

 

En stor del af det globale erhvervsliv har neddroslet forventningerne til 2020-regnskaberne som følge af den verdensomspændende coronapandemi.

 

Hos den tyske transportkoncern Hapag-Lloyd fastholder man – på bagkant af kvartalsrapporten for første kvartal – årets EBITDA- og EBIT-forventninger. En række besparelser skal bidrage til, at virksomheden når det ambitiøse mål.

 

Større transportvolumen

Hapag-Lloyd kom ud af første kvartal 2020 med et resultat af primær drift (EBIT) på 160 mio. euro, hvilket var en nedgang mod Q1 2019’s 214 mio. euro. 

EBITDA landede på 469 mio. euro, mens nettoresultatet lød på 25 mio. euro – begge udtryk for en tilbagegang.

 

Omsætningen steg dog i første kvartal med cirka 6 procent til 3,3 mia. euro, som primært kan tilskrives stigningen i transportvolumen på 4,3 procent til over 3 mio. TEU og en forbedret gennemsnitlig fragtrate på 1.094 dollars per TEU.

- På trods af coronapandemien har vi fået en god start på året. Større transportvolumen og bedre fragtrater har boostet vores omsætning. Resultatet ligger under resultatet for første kvartal sidste år på grund af højere bunkerpriser efter de nye IMO 2020 regler 1. januar, og vi havde en betydelig negativ værdiansættelse efter faldet i råolieprisen i slutningen af første kvartal, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd AG.

 

- Selv om vi var i stand til at få lidt medvind i starten af året, regner vi med, at coronapandemien vil få betydelig indvirkning i 2020 med begyndelse fra starten af andet kvartal. Vores største fokus er fortsat på medarbejdernes og kundernes forsyningskæders sikkerhed og velbefindende. Vi har truffet en bred vifte af foranstaltninger, der skal spare et mellemstort trecifret millionbeløb for at sikre vores rentabilitet og likviditet. Vi tilpasser vores servicenetværk til den lavere efterspørgsel og søger besparelser i alle omkostningskategorier, siger Rolf Habben Jansen.

Bestyrelsen i Hapag-Lloyd har valgt at fastholde forventninger for finansåret, der lyder på en EBITDA mellem 1,7 og 2,2 mia. euro og EBIT mellem 0,5 og 1 mia. euro.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com