Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hapag-Lloyd øger forventninger markant

Søgeord:

18. november 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

164 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den tyske containergigant har år til dato tjent over 41 mia. kr.

 

Hos Hapag-Lloyd øger man nu de økonomiske forventninger for regnskabsåret 2021, efter man netop har offentliggjort tallene for årets første ni måneder, der viser, at de orange tyskere har opnået et ekstraordinært stærkt resultat år til dato.

 

Efter afslutningen af Q3-regnskabet noterer Hapag-Lloyd år til dato et EBITDA på 6,8 mia. euro. Koncernens resultat landede på 5,6 mia. euro. Indtægterne steg i perioden med cirka 70 procent til 15 mia. euro, hvilket fortrinsvis kan forklares ud fra stigningen i fragtrater. Mængden af transporterede containerenheder steg 3 procent til knap 9 mio. styk, mens transportomkostningerne steg 16 procent i løbet af de første ni måneder. Dette skyldtes til dels højere omkostninger til containerhåndtering og en øget gennemsnitlig bunkerforbrugspris, som lå på 452 dollars per ton i de første ni måneder.

- På trods af alle de operationelle udfordringer opnåede vi et ekstraordinært stærkt ni-måneders resultat. De globale forsyningskæder er dog under et enormt pres, som blev yderligere intensiveret i højsæsonen i tredje kvartal. Dette skaber desværre også yderligere operationelle byrder for transportører, havne og terminaler – men vigtigst af alt for kunder over hele verden. Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe med passende tilbud og gøre vores del for at løse situationen gennem målrettede investeringer og fleksibel kapacitetsstyring, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd.

 

Fremadrettet forventer Hapag-Lloyd, at indtjeningsmomentum også vil forblive på et højt niveau resten af året. For regnskabsåret 2021 forventes nu en EBITDA i intervallet 10,1 til 10,9 mia. euro (tidligere 7,6 til 9,3 mia. euro) og en EBIT i intervallet 8,7 til 9,5 mia. euro (tidligere 6,2 til 7,9 mia. euro.).

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com