Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Havne-sværvægter atter flydende

Søgeord:

4. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

332 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Godset er (næsten) vendt tilbage til Rotterdam.

 

Godmængderne er næsten tilbage for fordums styrke hos Europas største godshavn i Rotterdam.

 

Efter en mareridtsagtig corona-periode med massiv tilbagegang i godsmængderne var der i første halvår af 2021 en gennemstrømning af 231,6 tons gods. Det er en stigning på 5,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. På trods af stigningen er gennemstrømningsmængden endnu ikke genoprettet fra sidste års corona-tilbagegang.

 

I halvåret noterede den store hollandske havn blandt andet betydelige stigninger i gennemstrømningen af jernmalm (+34,4 procent), kul (+35,8 procent), bulk (+10,1 procent) og containere (+8,7 procent i TEU'er); fald i gennemstrømningen af landbrugsmasse (-8,9 procent) og LNG (-4,7 procent).

 

Havnemyndighedens indtægter steg med 7,5 procent til 387,6 mio. euro, mens driftsresultatet steg 16,4 procent til 174,9 mio. kr.

Allard Castelein, administrerende direktør i Port of Rotterdam Authority:

 

- Det er opmuntrende at se, at den samlede gennemstrømningsmængde stiger fra kvartal til kvartal. Det betyder dog ikke, at havnen i Rotterdam allerede har gjort helt op med sidste års corona-fald. Havnemyndighedens økonomiske resultater var tilfredsstillende. De giver os mulighed for at fortsætte med at investere i fremtidens havn, i overgangen til renere energi og i god tilgængelighed, så vi kan hjælpe vores kunder med at bringe mere gods til Rotterdam. Vi mener, at vores investeringer har en betydelig indvirkning på beskæftigelse, bæredygtighed og samfund, siger direktøren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk