Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hør mere om ny international speditøruddannelse

Søgeord:

20. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

230 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Online: Informationsmøde om den nye internationale speditøruddannelse.

 

Danske Speditører og IBC Kolding tilbyder en dansk udviklet speditøruddannelse til et internationalt publikum, og vi afholder informationsmøde om den, den 22. april kl. 10.00.

 

Den internationale speditøruddannelse skal styrke kompetencerne og give et fagligt løft til både udenlandsk ansatte speditører i danske transport- og logistikvirksomheder, men også ansatte i logistikvirksomheder internationalt.

 

Derfor har Danske Speditører i samarbejde med IBC i Kolding, gået sammen og lavet den nye internationale speditøruddannelse – international freight forwarder trainee program. Et program hvor eleverne skal igennem fire moduler á 3 dage.

 

Første hold på den nye internationale speditøruddannelse skal efter planen starte i efteråret 2022.

Baggrund

Danske Speditører har sammen med IBC i Kolding, Aarhus Business College og Roskilde Handelsskole udbudt den meget velrenommerede danske speditøruddannelse i mere end 30 år. Her har flere end 10.000 blevet uddannet til speditør.

Mange af dem anvender i dag deres viden i den globale transport- og logistikindustri, hvor deres færdigheder er alment anerkendt.

 

Det er denne omfattende erfaring og uddannelsesmæssige succes, som Danske Speditører og IBC nu vil tilbyde de danske- og internationale logistikvirksomheder, der gerne vil opkvalificere deres udenlandske medarbejdere.

 

»Vi har flere eksempler på medlemsvirksomheder, der ønsker at tilbyde dygtige og motiverede udenlandske ansatte den danske speditøruddannelse, men da ikke er muligt for udlændinge at tage den danske elevuddannelse, ser vi et stort behov for at udbyde uddannelsen på engelsk til et bredt internationalt publikum. Dette det skal gøre det muligt for mange flere, at opnå de samme opnår de samme færdigheder, som den dansksprogede speditørelev,« skriver Danske Speditører.

Online forløb

Den internationale trainee-uddannelse foregår online og sproget er naturligvis engelsk.

 

Uddannelsen består af fire moduler på hver tre dage. Hver undervisningsdag varer seks timer med direkte online undervisning. Temaerne for hvert enkelt forløb er som følger:

 

Module 1: Introduction to freight forwarding

 

Module 2: Road and rail transport in Europe

 

Module 3: Law and International Trade

 

Module 4: Logistics / Warehouse management / terminals

 

Hele forløbet strækker sig over ca. en tre måneders periode og hvert modul skal afsluttes med en eksamen.

 

Da al undervisning foregår online betyder det, at trainees kan deltage uanset, hvor i verden de befinder sig – blot de har en hæderlig internetadgang.

 

International freight forwarder trainee program svarer ikke én til én til den danske speditørelevuddannelse, der omfatter otte ugers skoleophold, hvor eleverne kan specialisere sig i fly, sø eller vejtransport. De har også en række valgfag – – told, jura, farlig gods etc.

Uddannelse varer 4×3 dage, altså 12 dage i alt, og er en slags ”best off” af speditørelevuddannelsen som vi kender den i dag, og den fokuserer 100 procent på vejtransport – i første omgang. Men vi har taget de grundlæggende elementer med, som findes i fagene ”Introduktion til spedition” og ”Grundlæggende spedition”

 

På længere sigt er det muligt, at der bliver mulighed for at ”læse videre”.

 

I første omgang fokuserer vi på den nye uddannelse. Bliver efterspørgslen stor, følger vi muligvis op med eventuelt med akademifag fra ”Eksamineret Speditør,”

Informationsmøde afholdes via Teams den 22. april kl. 10.00 -10.30.

Tilmelding kan ske på mail til Jakob Størling på jst@dasp.dk

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk