Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Farcen om vintertjeneste fortsætter

Søgeord:

13. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1001 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- Vejdirektoratet sender nyt ufærdigt udbud ud, lyder det fra brancheorganisationen.

 

En stor del af transportbranchen pegede tidligere på måneden på knaster i Vejdirektoratets forslag til et nyt udbud om vintertjeneste. Men frem for få afklaret spørgsmålene i sagen har Vejdirektoratet nu sendt udbuddet ud. En klar fejl mener ITD, som påpeger, at det kan føre til, at vognmænd ikke kan byde ind på vintertjenesten.

 

Vejdirektoratet trak i marts måned sit udbud af vintertjeneste tilbage efter kritik fra branchen, som blandt andet påpegede, at udbuddet ikke tog højde for nye regler om håndhævelse af arbejdstidsregler.

 

Til trods for, at disse udeståender endnu ikke er blevet afklaret, har Vejdirektoratet 11. april pludselig sendt et nyt udbud om vintertjeneste ud. Og det er ikke i orden, mener ITD.

- Vi konstaterer her lige før påske, at Vejdirektoratet sender et nyt udbud af vintertjenesten ud med kæmpe usikkerhed og uden de nødvendige afklaringer. Det giver os jo et klart indtryk af, at Vejdirektoratet forsøger at snige udbuddet ud i ly af påsken for at undgå opmærksomhed. Og det er ikke i orden, siger chefkonsulent i ITD Jens Hvid Bang.

 

Den helt store knast, der ikke er faldet på plads, er spørgsmålet om, hvilke arbejdstidsregler der gælder, når vognmænd udfører såkaldt blandet kørsel, som er en blanding af vintertjeneste og normal godskørsel.

 

Men det spørgsmål har transportminister Trine Bramsen allerede tilkendegivet, at hun vil komme med svar på senest i maj måned. Derfor virker det kontraproduktivt, at Vejdirektoratet ikke afventer ministerens afklaring, men i stedet bare sender udbuddet ud nu, lyder det.

- Det virker jo helt grundlæggende til, at Vejdirektoratet ikke taler sammen med transportministeren i denne sag. Og det har resulteret i, at det her meget usikre udbud bliver sendt ud. Det skaber endnu mere usikkerhed hos vognmændene, og den usikkerhed kan resultere i, at det bliver vanskeligt at finde virksomheder, der vil byde ind på opgaven, siger Jens Hvid Bang, som igen må opfordre til at udbuddet trækkes tilbage.

 

- Det har udviklet sig til lidt af en farce, og det risikerer at ramme Vejdirektoratet på troværdigheden. Vi må derfor igen opfordre Vejdirektoratet til at trække dette makværk af et udbud tilbage, afslutter han.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk