Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Nølende tilgang til vejledende kontrol

Søgeord:

27. januar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

209 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Beslutningen om vejledende kontrol af Vejpakkens regler burde være meldt ud tidligere, mener brancheorganisationen.

 

Færdselsstyrelsen har i et svar til Folketinget skrevet, at styrelsen og politiet frem til den 30. april 2022 vil have en vejledende tilgang til Vejpakkens nye regler om udstationering.

 

Men det er ikke udtryk for rettidig omhu, mener brancheorganisationen ITD, at den beslutning ikke er meldt ud tidligere.

 

Man er dog tilfreds med, at Færdselsstyrelsen tager konsekvensen af de mange usikkerheder, der fortsat er om de nye regler.

 

- I den nuværende situation er det det eneste rigtige, at myndighederne vælger en vejledende tilgang til de nye regler, frem for at sanktionere fra dag et. For Færdselsstyrelsen kan ikke give klare retningslinjer til branchen om, hvordan reglerne skal følges, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Færdselsstyrelsen begrunder beslutning med, at virksomhedernes adgang til det nye IMI-register, hvor udstationeringsperioderne skal registreres, har været så begrænset, at det giver bedst mening at lægge ud med en vejledende kontrol til og med 30. april 2022.

 

- Det er ikke nyt for hverken Færdselsstyrelsen eller branchen, at der har været store udfordringer med vejledningen om reglerne og virksomhedernes mulighederne for at registrere. Så Færdselsstyrelsen burde have meldt beslutningen ud langt tidligere, da den usikkerheden om reglerne har medført store frustrationer i branchen. Man valgte jo også en lignende tilgang, da man i 2021 indførte nye krav om aflønning til udenlandske chauffører, siger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke