Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD-ros til P-forsøg, men…

Søgeord:

3. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

268 gange

Læses i øjeblikket af:

0

”Det løser desværre langt fra problemet”, mener Carina Christensen.

 

Det er positivt, at transportminister Benny Engelbrecht nu vil se på, hvordan kapaciteten kan udnyttes bedre ved at parkeringen gøres mere smidig for lastbilerne, lyder det fra brancheorganisationen ITD.

 

- Der skal lyde en stor ros til ministeren for at gå ind i sagen og se på, hvordan afmærkningen på rastepladser kan justeres, så lastbilerne får bedre muligheder for at parkere mere fleksibelt. Når pladsen i forvejen er knap, så nytter det jo ikke noget, at det er svært overhovedet at parkere inden for reglerne. Især ikke når man samtidig uddeler en regn af bøder til de lastbiler, som er tvunget ind på rastepladserne for at holde deres lovpligtige hvil. Så vi håber, at forsøget vil vise gode resultater, og at det kan blive udbredt til flere rastepladser, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

ITD foreslog tidligere på året, at der blev afsat 200 mio. kr. i infrastrukturaftalen til rastepladser for at løse det stigende problem med overbelægning på rastepladser. Der blev afsat 50 mio. kr. til formålet i den endelige aftale.

 

- Det er godt med et forsøg med fleksibel parkering, men den langtidsholdbare løsning er, at der afsættes flere midler til rastepladser, så der kan komme langt mere kapacitet. Vi tog et skridt med infrastrukturaftalen, men det løser desværre langt fra problemet. Så vi opfordrer til at politikerne fortsat har fokus på problemet – for eksempel i de igangværende finanslovsforhandlinger, siger Carina Christensen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk