Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

K + N sejlede milliardoverskud hjem

Søgeord:

4. marts 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

583 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Søfragt blev den helt store indtægtskilde for schweizerne i det forgangne år.

 

Den schweiziske transportkoncern Kuehne + Nagel er trådt ud af et 2019, der kun kan give selskabets aktionærer et smil på læben.

 

I det forgangne år præsterede K + N en nettoomsætning på knap 21,1 mia. CHF (schweizerfranc), hvilket svarer til cirka 150 mia. kr. Det er en stigning mod 2018 på 1,5 procent.

 

Det fremgår af selskabets årsrapport.

 

Koncernen formåede en bruttofortjeneste på knap 8 mia. CHF – en stigning på 3,5 procent, et driftsresultat (EBITDA) på 1,8 mia. CHF – en stigning på intet mindre end 51,3 procent, EBIT (indtjening før skat og renter) steg 7,5 procent til 1,061 mia. CHF og endelig landede indtjeningen på 800 mio. CHF – en stigning på 3,6 procent.

Detlef Trefzger, administrerende direktør i Kuehne + Nagel International AG:

 

- I et forandrende marked havde vi fortsat succes. Inden for sø- og vejfragt gav vores fokus på kundeservice, omkostningseffektivitet, operationelle systemer og digitalisering endnu engang bonus. Vi formåede at holde resultaterne stabile i den mere skrøbelige luftfragtbranche, siger han.

 

Fordelt på forretningsområder blev søfragt det mest succesfulde for selskabet i 2019. Nettoomsætningen steg her 4,6 procent til 7,5 mia. CHF.

 

Vejgodstransporten kørte en nettoomsætning på 3,59 mia. CHF hjem – en stigning på 1,7 procent, mens logistikforretningen præsterede en stigning i nettoomsætningen på 2,8 procent til 5,4 mia. CHF.

 

Luftfragtområdet noterede som det eneste et fald i nettoomsætningen - - 4,5 procent til 4,65 mia. CHF.

Joerg Wolle, bestyrelsesformand:

 

- For sjette gang i træk forbedrede Kuehne + Nagel sit resultat. Med den globale økonomis nuværende tilstand er det alt andet end givet. I år fejrer Kuehne + Nagel, at det er 130 år siden, selskabet blev stiftet. Over denne lange historie og på grund af mange menneskers bestræbelser er selskabet i dag en helt igennem global udbyder af logistikservices. Ses der bort fra de ubekendte faktorer vedrørende coronavirus, ser bestyrelsen med tiltro frem til forretningsåret 2020 og fremefter. I fremtiden vil vi særligt fokusere på vækst i Asien, siger han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk