Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

K + N spillede på alle tangenter

Søgeord:

4. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

277 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Samtlige enheder bidrog til ekstraordinært flot 2021-resultat.

 

Kuehne + Nagel har netop offentliggjort årsresultatet for 2021, og det er sådan et af slagsen, der kan få de fleste aktionærer til at sove trygt om natten.

 

Den schweiziske logistikkoncern øgede i regnskabsåret 2021 alle sine nøgletal markant i forhold til året før: nettoomsætningen steg 61 procent til 32,8 mia. CHF, EBIT steg 175 procent til 2,9 mia. CHF og indtjeningen for år steg med 173 procent til 2,2 mia. CHF.

 

Konverteringsraten, som afspejler EBIT som en procentdel af koncernens bruttoresultat, nåede 30 procent, hvilket langt oversteg målet på 16 procent i 2022.

 

Detlef Trefzger, administrerende direktør i Kuehne + Nagel International AG:

 

- I 2021 viste Kuehne + Nagel sig som en vigtig og pålidelig logistikpartner i et udfordrende markedsmiljø. Vores 78.000 kolleger arbejdede utrætteligt for at støtte kunderne med et vindende servicetilbud. Endnu en gang fokuserede vi på kunder, systemer og medarbejdere, vi accelererede strategiske initiativer, og vi overgik langt vores ambitiøse økonomiske mål. Indtil videre i indeværende år har forretningsudsigterne været gunstige. Men Ruslands krigshandlinger fremhæver geopolitikkens uforudsigelige karakter - hvis virkninger på den økonomiske udvikling endnu ikke kan vurderes, siger Detlef Trefzger.

 

Alle selskabets forretningsenheder bidrog til succesen.

Sea Logistics

Sea Logistics-forretningen noterede en usædvanlig høj operationel arbejdsmængde i 2021. Dette skyldtes det vanskelige markedsmiljø med flaskehalse i havne og ikkesynkroniserede forsyningskæder.

 

Med 4,6 mio. TEU steg containervolumen i 2021 med 2 procent i forhold til året før. Forretningsenheden havde en nettoomsætning på 13,7 mia. CHF og EBIT på 1,5 mia. CHF. Konverteringsraten nåede 55,5 procent. I 2021 blev selskabets gennemprøvede online Seaexplorer-platformsfunktionalitet udvidet betydeligt. For eksempel udviklede Kuehne + Nagel en "disruption-indikator" til at måle effektiviteten af globale søfragtnetværk. Platformen skaber gennemsigtighed og signalerer potentielle forhindringer langs forsyningskæden på grund af for eksempel behandlingsineffektivitet eller ugunstige vejrforhold.

Air Logistics

Begrænset global fragtkapacitet i 2021 krævede skræddersyede løsninger fra Air Logistics-forretningsenheden. Efterspørgslen var fortsat stor efter Kuehne + Nagels tjenester inden for områder som lægemidler og e-handel. Dette gjorde det muligt for forretningsenheden at vinde betydelige markedsandele.

 

Med 2,2 mio. tons steg luftfragtvolumen for året med 55 procent i forhold til året før. Førstegangskonsolideringen i maj 2021 af luftfragtudbyderen Apex Logistics stod for omkring halvdelen af væksten. Nettoomsætningen for Air Logistics udgjorde i alt 10,8 mia. CHF og EBIT 1,2 mia. CHF. Konverteringsraten nåede 45,7 procent.

Road Logistics

Forretningsenheden Road Logistics løftede volumen i 2021 med mere end 13 procent til i alt 24,4 mio. ordrer. I Europa var kapacitetsudnyttelsen høj, og netværkene i Nordamerika var også velbooket. Den digitale bookingplatform eTrucknow, der oprindeligt er designet til Asien, blev lanceret i omkring 20 lande i Europa, Mellemøsten og Sydamerika.

 

Forretningsenhedens nettoomsætning i hele 2021 udgjorde 3,7 mia. CHF, og EBIT steg 52 procent år-til-år til 94 mio. CHF. Med 7,5 procent nåede konverteringsraten et rekordniveau.

Contract Logistics

Efter frasalget af en stor del af aktiviteterne i Storbritannien var forretningsenhedens nettoomsætning på 4,6 mia. CHF i hele 2021 en lille nedgang i forhold til året før. Derimod blev EBIT næsten fordoblet til næsten 156 mio. CHF.

 

Kommentar fra bestyrelsen

Bestyrelsesformand i Kuehne + Nagel International AG, Joerg Wolle:

- I 2021 udnyttede Kuehne + Nagel succesfuldt de seneste par års strategiske initiativer. Virksomheden er en smidig, innovativ og førende logistikleverandør, der former en stadig mere vital sektor af den globale økonomi. Kuehne + Nagel er strategisk godt positioneret til bæredygtig vækst med lovende potentiale for fremtiden. Vi er glade for at foreslå et udbytte på 10 CHF per aktie til den ordinære generalforsamling, hvilket gør det muligt for vores aktionærer at deltage i selskabets succes. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk