Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe bilskib indvier Esbjerg Havns nye multiterminal

Søgeord:

12. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

442 gange

Læses i øjeblikket af:

1

”City of St. Petersburg” anløb den nye terminal som det første.

 

Natten til lørdag den 7. december anløb det enorme bilskib, City of St. Petersburg, den nye multiterminal på Esbjerg Havn. Det er første skib, som anløber den nye terminal.

 

Det 140 meter lange og 22 meter brede skib ankom fra Zeebrugge med 1.200 biler, som Scandinavian Auto Logistics (SAL) lossede på Esbjerg Havn. Herfra skal bilerne videre til bilforhandlere i hele Danmark.

 

Den nye multiterminal har været undervejs siden i sommer, og i sidste uge var den klar til brug – helt efter tidsplanen. God timing, siger Michael Lodberg, kommerciel direktør i SAL:

 

- Multiterminalen blev færdig ’just in time’ for os. At den står færdig netop nu betyder, at vi har det nødvendige areal til rådighed på det helt rigtige tidspunkt - det er nemlig traditionelt set især her op til jul, vi får store mængder af biler ind, siger han.

SAL er første lejer af den nye multiterminal, og virksomheden forventer, at multiterminalen vil bidrage til vækst i 2020:

 

- Vi har i dag en markedsandel på cirka 25 procent af det samlede danske bilsalg. Men med det nye areal og faciliteterne i den nye multiterminal, forventer vi at kunne øge markedsandelen i løbet af 2020, siger Michael Lodberg.

 

Esbjerg Havn har investeret cirka 15 mio. kr. i den 40.000 kvadratmeter store nye multiterminal, som er bygget for at imødekomme øget efterspørgsel på arealer til opbevaring og udskibning af gods. Og terminalen er allerede fuldt booket, siger Jesper Bank, salgsdirektør på Esbjerg Havn.

 

- Jeg glæder mig over, at terminalen er taget i brug til gavn for virksomhederne på havnen. Samtidig håber jeg, at terminalen kan være med til at styrke den intermodale trafik i hele Europa og gøre søvejen mere attraktiv som transportvej, siger Jesper Bank. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk