Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kæmpe logistikcenter på vej i Solrød

Søgeord:

17. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1314 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Verdion og Aviva Investors afslører planer for 200 mio. euro stort logistikcenter i Storkøbenhavn.

 

Den paneuropæiske logistikspecialist Verdion og partner Aviva Investors afslører planerne for E20 Park Copenhagen - et nyt stort logistikcenter syd for København.

 

Den kommende logistikpark E20 Park Copenhagen, der snart vil blive opført i Solrød syd for København, bliver et af de største af sin art i Danmark med en kapacitet på 150.000 kvadratmeter logistikareal på det 38 hektar store område ejet af Aviva Investors. Verdion står for udvikling af projektet.

 

E20 Park Copenhagen kommer til at ligge 35 minutters kørsel fra Københavns centrum og Københavns havn samt fra Københavns Lufthavn. Målet er at tiltrække såvel store som små virksomheder især inden for e-handel og medicinalindustrien. Lager- og distributionsenheder bliver tilgængelige fra 5.000 kvadratmeter, der primært er rettet mod nationale og internationale virksomheder. Desuden bliver mindre enheder fra 2.500 kvadratmeter, der blandt andet egner sig til lokale virksomheder og startups, også tilgængelige ligesom supplerende kontorlokaler, deleservices, parkering for biler og store lastbiler også vil udgøre en del af det store klargjorte site.

Parken bliver bygget efter de højeste miljøstandarder med enheder, der lever op til DGNB Gold-certificering. Det omgivende miljø rundt om bygningerne bliver fuldt anlagt med grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design. Det er tanken at sikre sundheds- og trivselsmuligheder for parkens brugere. Cykelruter af høj kvalitet vil forbinde parken med nærliggende boligområder og offentlige transportforbindelser.

E20 Park Copenhagen ligger tæt på Solrød på E20-motorvejen, der er en del af den hovedåre, der forbinder Tyskland, Danmark og Sverige. Placeringen har en fordel i kraft af gode, lokale transportforbindelser herunder to S-togstationer inden for gåafstand og busstoppesteder lige ved indgangen til området. Parken ligger desuden kun 15 minutters kørsel fra Køge Havn.

Michael Hughes, administrerende direktør for Verdion, siger:

 

- I en tid hvor e-handel oplever en enorm vækst, og medicinalområdet fortsat er meget vigtigt for den regionale økonomi, oplever København en voldsom mangel på nye klasse A-områder. Efterspørgslen er høj både efter centre, der er det sidste stop inden en varelevering, og for større, mere komplekse logistikkvadratmeter, siger Michael Hughes og fortsætter:

 

- Vi har her mulighed for at imødekomme den efterspørgsel i stor skala med fokus på hurtighed og fleksibilitet til at opbygge faciliteter af høj kvalitet, der kan imødekomme vores kunders krav. Mere end 2 mio. mennesker befinder sig inden for en times kørsel fra området, og der er ikke noget sted tættere på Københavns centrum, der kan tilbyde det samme i omfang, størrelse og kvalitet af den omkringliggende park, som de logistikfaciliteter, vi kan levere ved Solrød, kan, fortæller Michael Hughes.

Sidste år identificerede Aviva Investors København som et af de største europæiske markeder for fremtidig vækst, og at investere her er i fin tråd med firmaets overordnede investeringsstrategi. I januar i år overtog Aviva Investors en portefølje af bygninger i København kendt som Atlas Portfolio, der anvendes til forskellige formål, samt shopping- og kontorejendommen Galleri K i det centrale København.

 

George Fraser-Harding, Fund Manager hos Aviva Investors fortæller:

 

- Dette projekt fortsætter vores strategiske fokus på det europæiske logistikmarked og følger i trop med vores opkøb i Holland tidligere på året. Som en del af vores strategi er vi fokuseret på aktiver af høj kvalitet på stærke placeringer. Ved at samarbejde med Verdion sikrer vi, at ejendommene bliver af højeste kvalitet og bygget med stærke ESG-anbefalinger for øje. E20 Park Copenhagens placering tæt på København er meget attraktiv for mange firmaer, der er på udkig efter lejemål. Dertil kommer, at området har fremragende forbindelser til knudepunkter på andre internationale markeder herunder Tyskland og Sverige. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke