Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Kattegat ideel til havvindmøllepark

Søgeord:

26. november 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

333 gange

Læses i øjeblikket af:

0

”En havvindmøllepark i Kattegat bør fortsat være topprioritet”, lyder det fra Henrik Carstensen, administrerende direktør i Grenaa Havn A/S.

 

Da en blød lerbund i juni 2021 satte udbuddet for Hesselø havvindmøllepark på pause, begyndte Energistyrelsen at screene efter alternative områder for en ny havvindmøllepark, både i og uden for Kattegat. Henrik Carstensen fra Grenaa Havn fremhæver, at der er flere væsentlige incitamenter for at prioritere en ny park i Kattegat frem for endnu en park i Nordsøen eller Bornholm:

 

- Det er et faktum, at elforbruget i Østdanmark stiger, særligt i hovedstadsområdet. Samtidigt lukkes kraftvarmeværker i området. Derfor er det afgørende, at der ydes en ekstra indsats for at prioritere etableringen af en ny havvindmøllepark i Kattegat, som kan fremtidssikre forsyningen af grøn strøm til Østdanmark. Helt generelt bidrager en ny Kattegat-park til en bæredygtig balance i Danmarks el-infrastruktur, når udbygningen af havvind spredes på flere geografiske områder, siger havnedirektøren.

Tusinder af job

En etablering af en havvindmøllepark i Kattegat vil også få afgørende betydning for vækst og beskæftigelse i Østjylland. En vurdering fra Energistyrelsen og Danmarks Statistisk viser at, Anholt Havmøllepark gav op til 8.000 jobs i anlægningsfasen. Da den nye aftalte havvindmøllepark ved Hesselø i Kattegat er mere end dobbelt så stor som Anholt Havmøllepark, er der tale om et stort potentiale med tusinder af nye jobs til området som følge.

 

Grenaa Havn er internationalt anerkendt som professionel vindmøllehavn. Havnens store knowhow som base- og servicecenter for vindmølleprojekter blev opbygget via etableringen af Anholt Havvindmøllepark, og Henrik Carstensen understreger, at det vil være en stor gevinst for Østjylland at fastholdelse denne ekspertise som styrkeposition:

- Grenaa Havn har allerede plads, udstyr og et erfarent mandskab. Regionen ville kunne bygge oven på vores ekspertise til stor gavn for vækst og nye arbejdspladser. Vi er fuldt ud klar til at understøtte etableringen af en ny havvindmøllepark i Kattegat. /anga.

 

Anholt Havvindmøllepark. Foto: Grenaa Havn A/S.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk