Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

'Kjempefin' udvikling for dansk palle-løsning

Søgeord:

6. maj 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

347 gange

Læses i øjeblikket af:

0

SpaceInvader har succes på det norske marked.

 

Varevogne og lastbiler i Posten og Bring i Norge bruger nu pallesystemet fra danske SpaceInvader til at øge køretøjernes lastkapacitet og optimere transportruterne. Investeringen er en del af koncernens effektivitets- og miljøarbejde, og det forventes, at det vil reducere både antallet af køretøjer på vejene og selskabets CO2-emissioner.

 

Inge Seljeset, distriktschef hos Posten Norge med ansvar for rutetrafik:

 

- Med bedre pladsudnyttelse øger vi bilernes kapacitet på samme tid, da det reducerer antallet af biler og containere på vejen. Vi fastholder den nuværende leveringskvalitet og baseret på erfaringerne fra Nordnorge tror jeg, at dette kan reducere brugen af mange køretøjer, når vi nu får dette på plads flere steder i landet. Vi kan stable mere sikkert og få mere udnyttelse af højden. Der er meget værdi i at transportere så lidt luft som muligt og så meget gods som muligt, siger Inge Seljeset.

Flere af virksomhedens biler og terminaler i det nordlige Norge har spillet en vigtig rolle i afprøvningen af det nye pallesystem, der blev brugt til transport af pakker og varer i regionen. Erfaringerne viser, at et mere effektivt pallesystem i biler kan spare brugen af et køretøj om ugen både på den 1.450 km lange strækning mellem Tromsø - Tana tur-retur og i lokal trafik mellem Tana og Kirkenes. Lignende effekter blev opnået i rutetrafik mellem Tromsø og Alta og i lokal trafik mellem Alta og Hammerfest. Posten og Brings terminaler i Oslo, Fredrikstad, Førde, Tromsø, Bjerkvik, Alta og Tana blev inkluderet i testen.

 

- Det er en stor anerkendelse, at Posten og Bring, en af Nordens største logistikvirksomheder, har valgt vores løsning til at strømline logistikken. Vores vision er at skabe cirkulære løsninger, der er gode for både økonomien og miljøet, siger Steen Frederiksen, administrerende direktør for SpaceInvader.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk