Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kolding Havn investerer i nyt recycling-anlæg

Søgeord:

12. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

286 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nyt omni-anlæg styrker havnens position inden for recycling af metaller.

 

Kolding Havn investerer nu 12 mio. kr. i et nyt topmoderne anlæg til genbrug af metaller. Havnen styrker dermed sin position som en af de førende havne i recycling af metaller. Anlægget vil derudover stort set fjerne alle gener i form af støj og støv fra og på havnen, lyder det fra Kolding Havn.

 

- Kolding Kommune satser på cirkulær økonomi som et strategisk fokusområde, og her bidrager Kolding Havn med en vigtig indsats. Byggeriet af det nye anlæg er en væsentlig satsning på det, havnen allerede er førende indenfor. Havnens virksomheder løser en vigtig samfundsmæssig opgave, når de håndterer genbrugsmetallet, men det er samtidig også en rigtig god forretning for både havnen og Kolding. Med det nye anlæg forbedrer vi tillige forholdet til vores naboer, siger bestyrelsesformand Tobias K. J. Jørgensen.

Byggeriet har været undervejs i flere år, men er blevet forsinket af arbejdet med at få alle relevante godkendelser på plads. Det glæder havnens direktør, at der nu er udsigt til at byggeriet kan komme i gang:

 

- Kolding Havn og Kolding by skal fungere side om side. Derfor bestræber vi os på Kolding Havn for at være verdens bedste nabo. Når jeg hører, at genbrugsmetallet generer nogle af vores naboer, bliver jeg derfor oprigtigt ked af det, siger havnedirektør Anders Vangsbjerg Sørensen og fortsætter:

 

- Vi har arbejdet på at finde en god og holdbar løsning siden 2017, men det er først nu, det ser ud til at lykkes. Når det nye byggeri står færdigt, får vi mulighed for at håndtere metallet helt inde midt på sydhavnen på en aflukket plads med høj afskærmning. Støv vil under ingen omstændigheder komme i kontakt med byens borgere, ligesom problemerne med støj vil blive reduceret væsentligt, hvis de da ikke forsvinder helt, siger han.

Byggeriet ventes at stå klar til brug i 2021.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke