Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Kontrol må ikke føre til dobbeltstraf

Søgeord:

10. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

257 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Branchen har ikke brug for ekstra kontroller, sagde ATL-formand Peter B. Jepsen.

 

Fra februar næste år vil politiet og Færdsstyrelsen kontrollere, om arbejdsdirektivet bliver overholdt i transportbranchen. Det vil ske i forbindelse med kontrollen af køre-og hviletidsreglerne.

 

Hidtil har det været op til arbejdsmarkedets parter at håndhæve reglerne om arbejdstid. Men myndighederne vurderer ikke, at vil være i overensstemmelse med reglerne i EU’s vejpakke. Derfor vil politiet og Færdselsstyrelsen få til opgave at undersøge, om arbejdstiden er overholdt. Det vil ske ved vejsidekontroller og virksomhedsbesøg.

 

- Kontrollen af chaufførernes arbejdstid bør klares af arbejdsmarkedets partner. Men hvis det ikke er godt nok, skal den ekstra kontrol foregå smidigt og uden risiko for dobbeltstraf, sagde Peter B. Jepsen, formand for ATL i sin beretning på arbejdsgiverforeningens generalforsamling på Hindsgavl Slot i går torsdag.

- Vi er i tæt og fortsat dialog med færdselsmyndighederne om den kommende kontrol. Og vi efterlyser nogle klare beskrivelser af, hvordan kontrollen kommer til at foregå. Lige nu er der et voldsomt pres på transportbranchen. Der mangler både kapacitet i lastbilerne og uddannede chauffører. Det sidste, vi har brug for, er ekstra kontroller, som tager tid og øger omkostningerne, sagde Peter B. Jepsen.

 

For medlemmerne af ATL handler det også om at undgå dobbeltbøder, hvis reglerne i direktivet bliver overtrådt.

 

- Som det er nu, kan 3F forfølge en sag om overtrædelse af direktivet i det arbejdsretlige system. Og vi kan selvfølgelig ikke leve med, at man kan få en bøde i byretten anlagt af myndighederne for præcis samme forhold. Det vil være helt urimeligt og et brud på retsbevidstheden, sagde Peter B. Jepsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk